Denizli'nin Pamukkale ilcesine bağlı Kayhan Mahallesi'nde ayakkabı mağazası bulunan evli ve 2 cocuk babası Turker S. (37), bir sure once iş yerini kapattı, daha sonra da otomobil galerisine ortak olduğunu soyleyip ceşitli luks araclarla mahalleye gelmeye başladı. Akraba ve arkadaşlarının guvenini sağlayan Turker S, bu kişilere daire ve otomobil alım- satımı yapacağını soyleyerek, ortak olmalarını isteyip satıştan kar payı vereceğini soyledi. İddiaya gore, Turker S. bu şekilde başta babası, amcası, teyzesi, dayısı, bacanağı ve yeğenleri olmak uzere bircok akrabası ile yakın arkadaşından 20 bin ila 200 bin TL arası para topladı. Turker S.'nin işine ortak olabilmek icin bircok kişi bankadan kredi cekti. Paralarını aldığı kişilere konuyu kimseye soylememeleri icin uyaran Turker S, piyasadan yaklaşık 4 milyon TL para toplayıp ortadan kayboldu. Para veren, birbirlerinden haberleri olmayan akrabaları ve arkadaşları, dolandırıldıklarını Turker S. ortadan kaybolunca anladı. Başta amcası olmak uzere butun akrabaları ve arkadaşları, emniyete giderek Turker S.'den şikayetci oldu.
[h=3]"BU KADAR KİŞİYİ DOLANDIRDIĞINA GORE BU PARALAR GERİ GELMEZ"[/h] Turker S.'den şikayet olan dayısı Suleyman Oğmen, "Ben dayısıyım. Oğluma yeni otomobil alacağını soyleyerek, 80 bin TL kredi cektirmiş. Bir de oğlum, elindeki otomobili vermiş. Oğlumu uyardım ama dinlemedi. Şimdi mağdur olduk. Bu kadar kişiyi dolandırdığına gore bu paralar geri gelmez" dedi.
[h=3]"DOLANDIRILDIĞIMI FARK ETTİĞİMDE ORTADAN KAYBOLMUŞTU"[/h] Turker S.'nin eşinin dayısı Mevlut Konac, "Benden 100 bin TL aldı. 2 ayda odeyeceğini soyledi, ancak odemedi. Dolandırıldığımı fark ettiğimde coktan ortadan kaybolmuştu. Tek olmadığımı oğrendim. Guya herkesten para alıp ortadan kaybolmuş. Bende kredi cekerek vermiştim, şimdi kredinin borclarını odeyemiyorum. Zor durumdayım" diye konuştu.
[h=3]"BANA 'ZOR DURUMDAYIM' DEDİ"[/h] Turker S.'ye kredi cekerek 52 bin TL verdiği belirten bacanağı Ali Dağdaş, "Bana zor durumda olduğunu soyleyerek para istedi, bende kredi cekerek verdim. Akrabalıktan dolayı verdim. Boyle olacağını bilsem kesinlikle vermezdim, şimdi ben zor durumdayım. Ben de şikayetci oldum bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
En yakın arkadaşlarından Emin Tuncer ise, "Ben de arkadaşım olduğu icin kendisine guvenip, 50 bin TL verdim. Odeyeceğini soyledi ancak şimdi ortadan kayboldu. Hepimizi mağdur etti" dedi.
[h=3]"SELAM VERİP SELAM ALDIĞI HERKESİ DOLANDIRDI"[/h] Yaklaşık 150 bin TL dolandırıldığını ifade eden Turker S.'nin akrabası Sefa S, "Selam verip, aldığı herkesi dolandırmış. Otomobil ve daire alım satım işine ortak yapacağını soyleyerek, paralar toplamış. Dolandırılan kişi sayısı cok fazla. Amcası, teyzesi, dayısı, enişteleri, kuzenleri, yeğenleri kim varsa dolandırmış. Nerede olduğu bilmiyoruz, ulaşamıyoruz. Herkes mağdur, ocağımızı sondurdu. Bulunmasını istiyoruz" dedi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Selam verip aldığı herkesi dolandırdı! 4 milyon TL toplayıp ortadan kayboldu