Dini nikahla yaşadığı 31 yaşındaki Halime Şenal'ı Antalya Manavgat'ta 25 bıcak darbesiyle olduren 40 yaşındaki Umit Gur'un yargılanmasına devam edildi. Gur, mahkemede Halime Şenal'ın bıcakla saldırdığını ve kendini savunduğunu soyledi.
[h=3]25 BICAK DARBESİYLE OLDURDU[/h] Manavgat'ta her ikisi de eşinden ayrı olan Umit Gur ve Halime Şenal, dini nikahla 2 yıl birlikte yaşadı. Ciftin bir cocukları dunyaya geldi. Bir sure sonra Halime Şenal, cocuğu da bırakıp Umit Gur'u terk etti. Gur, gecen yıl 23 Temmuz gecesi Halime Şenal'ı, Ilıca Mahallesi Kumkoy turizm merkezinde minibus duraklarının yakınındaki boş arazide 25 bıcak darbesiyle oldurdu.
[h=3]AĞIRLAŞTIRILMIŞ MUEBBET İSTENİYOR[/h] Tutuklanan Umit Gur hakkında Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Tasarlayarak kasten oldurme' sucundan ağırlaştırılmış omur boyu hapis cezası istemiyle dava acıldı. Davanın gorulen son duruşmasına sanık Umit Gur, tutuklu bulunduğu Alanya Cezaevi'nden, Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, salonda tarafların avukatları, sanık yakınları ile Once Cocuklar ve Kadınlar Derneği uyesi kadınlar hazır bulundu.
[h=3]"UST KATTA HALİME, ALT KATTA RESMİ EŞİ VE COCUKLARI KALIYORDU"[/h] Duruşmada Halime Şenal'ın arkadaşı Habibe Ay tanık olarak dinlendi. Habibe Ay, Halime Şenal'ın sanık Umit Gur'u sevdiğini, ancak kendi ayakları uzerinde durabilmek icin calışmaya başladığını anlattı. Oldurulen Halime Şenal'ın iş başvurusu sırasında yapacağı harcamalar icin kendisinden 200 lira aldığını soyleyen Habibe Ay, "Bankadan cıktığımız sırada sanık Umit Gur'le karşılaştık. Bana kızdı" dedi. Daha onceleri Halime Şenal'ın Umit Gur'un dubleks evinde kaldığını anlatan tanık Ay, "Ust katta Halime Şenal, alt katta Umit Gur'un resmi eşi ve cocukları kalıyordu. Ben birkac defa gittim" diye konuştu.
[h=3]"BICAK CEKTİ" SAVUNMASI[/h] Sanık Umit Gur, Halime Şenal'ın ortak cocuklarına bakmadığını, bu yuzden tartıştıklarını, olay gunu de bıcak cektiği icin kendisini savunmak zorunda kaldığını iddia etti. Sanık avukatı Semih Şeker, ciftin ortak cocuğunun Halime Şenal'ın eski eşinin nufusuna kaydedildiğini, bu nedenle kucuk cocuğun şu anda yurtta kaldığını, cocuğun Umit Gur'un nufusuna kaydedilmesi icin soy bağının reddi davası acıldığını, ayrıca cocuğa kayyum olarak sanığın resmi nikahlı eşinin atanması icin talepte bulunduklarını aktardı.
[h=3]"KANLI TİŞORTUNU YOLDA COP KOVASINA ATMIŞ"[/h] Halime Şenal'ın resmi nikahlı eşinin avukatı olarak davaya mudahil olan Once Cocuklar ve Kadınlar Derneği'nin de avukatı Hatice Kubra Turan ise sanığın verdiği ifadelerin suctan kurtulma amaclı olduğunu belirterek, "Sanık, Halime Şenal'ı 17'si oldurucu nitelikte, 25 bıcak darbesiyle oldurmuştur. Pişman olduğunu soylemesine rağmen, olaydan hemen sonra 112'yi aramamıştır. Uzerindeki kanlı tişortu yolda cop kovasına atmış, pantolonun pacasında bulunan kan lekeli bolumu kesmiştir. Olay yerinden yaklaşık 6-7 kilometre uzaktaki evine yaya olarak yuruyerek gitmiştir. Guvenlik guclerine teslim olmamış, operasyonla yakalanmıştır" dedi.Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi icin duruşmayı erteledi.
[h=3]"DAVAYI SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ"[/h] Duruşmanın ardından Once Cocuklar ve Kadınlar Derneği uyeleriyle birlikte basın acıklaması yapan avukat Hatice Kubra Turan, "Bugunku duruşmada tanıklar dinlendi. Halime imam nikahlı eşi tarafından 25 bıcak darbesiyle olduruldu. Biz dernek olarak Halime icin davayı sonuna kadar takip edeceğiz" diye konuştu.

Gayri meşru ilişki yaşadığı evli kadını 25 kez bıcakladı, mahkemede "Bana saldırdı" diyerek kendini savundu Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Cocuğunun annesini 25 bıcak darbesiyle olduren adamın savunması: Kendimi savundum