Sony ve Microsoft, bu yılın sonlarına doğru piyasaya surecekleri yeni nesil donanımlarıyla konsol savaşlarını yeniden başlatacak. PlayStation 5'in donanımıyla oyun dunyasının seyrini değiştirecek ozellikler sunacağı sıklıkla konuşuluyor. Ancak diğer yandan PS5'in fiyatı, kullanıcıların en cok merak ettiği konulardan biri olmaya da devam ediyor.
Sony, kısa sure once gercekleştirilen bir mali raporlar toplantısında PlayStation 5'in fiyatına henuz karar vermediğini belirttiler. Konsol ureticisi şu anda yeni konsolu ile ilgili zor secimler yapıyor cunku cihazın performansı arttıkca uretim maliyeti de artıyor. Sony, mevcut maliyet hesaplarına gore PlayStation 5'in 399 dolara satışa sunulmasının gercekci bir beklenti olmadığını soyluyor. Bu nedenle PlayStation 5'in PlayStation 4'ten daha pahalı olacağını net bir şekilde soyleyebiliriz.
Daha once yayınlanan haberler, Sony PS5'in uretim maliyetinin 450 dolar olduğunu iddia ediyordu. Tanıtım ve ar-ge maliyetleri dahil edilirse, toplam maliyet 500 dolara yaklaşıyor. PS4'un toplam uretim maliyeti 381 dolar olduğundan, 399 dolara satışa sunmak normal bir yaklaşımdı. Ancak, PS5'in 400 dolara satılma olasılığı cok duşuk gorunuyor.
Sony'nin PS5 icin DRAM ve flash bellek tedarik etme konusunda sıkıntı yaşadığı da iddia ediliyor. Bu zorluk, fiyatın yukselebileceği anlamına geliyor. Analistler de PS5'in dezavantajlarından birinin fiyatı olabileceğine inanıyorlar. Bazı soylentiler, PS5'in satış fiyatının 470 dolara yakın olabileceğini ve bunun konsol icin bileşen secimi ile ilgili olduğunu one suruyor.
Sony, PS5 ’in soğutma sistemini en verimli şekilde optimize etmeye calışıyor ve bu da fiyatı artıracak başka bir etken. PlayStation 5'in AMD'nin Zen 2 mimarisine dayanan ozel bir işlemci kullanacağı ve frekansı 3.2GHz'e ulaşabilen işlemcinin performansının ilk PS4'un yaklaşık 4 katı olacağı konuşuluyor.
Sony, daha once yaptığı acıklamada PlayStation 5'in bu yılın sonlarında duyurulacağını soylemişti. Ancak Sony, corona virusunun daha da yaygınlaşması halinde planlarında on gorulemeyen duzeltmeler yapabileceklerini belirtti. Dolayısı ile corona virusu, PlayStation 5'in cıkış tarihinin ertelenmesine neden olabilir.
Sony, PlayStation 5'in Uygun Fiyatlı Olmayacağını Acıkca Belirtti
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Sony, PlayStation 5'in Uygun Fiyatlı Olmayacağını Acıkca Belirtti