Gaziantep'in Şehitkamil ilcesinde sozleşmeli oğretmen olarak gorev yapan Hatice K.'nın ilkokul 2'nci sınıf oğrencilerine tokat atarken cekilen goruntuleri tepki cekti. Goruntulerin ortaya cıkmasının ardından oğretmenin okulla ilişkisinin kesildiği oğrenildi.
[h=3]BİR VELİ TARAFINDAN GORUNTULENDİ[/h] Olay dun oğle saatlerinde Golluce Mahallesi'nde bulunan Sadettin Batmazoğlu İlkokulu'nda meydana geldi. Okulda sozleşmeli oğretmen olarak yaklaşık 15 gun once goreve başlayan, Hatice K.'nın sınıfta bulunan oğrencileri tokatlaması bir veli tarafından goruntulendi. Cekilen goruntulerde, Hatice K.'nın oğrencilerinin yuzune vurduğu ve yere yatırarak kulağını cektiği goruldu. Okul mudurune yapılan şikayet uzerine, Hatice K., okuldan gonderildi. Oğretmenin okul yonetimine cocuklara cok yaramaz oldukları icin şiddet uyguladığını soylediği oğrenildi.
[h=3]"OĞRETMENİN YAPTIĞI COK YANLIŞ BİR ŞEY"[/h] Okulda cocuklarının eğitim gorduğunu belirten veli Omer Yılmaz, "Yaklaşık otuz yıldır bu mahalledeyim. 3 cocuğum da bu okulda okuyor. Olayı duydum ve cok uzuldum. Veli ve okul mudurumuz de cok iyi niyetliler. Oğretmen ucretli olarak yeni gelmiş. Okul gerekli işlemleri yapmış. Veli ile goruştum ve okul muduruyle goruştuğunu ve gerekenin yapıldığını soyledi. İnşallah bir daha boyle talihsiz olaylar olmaz. Ben de goruntuyu izledim. Oğretmenin yaptığı cok yanlış bir şey. İnşallah bir daha boyle olaylar yaşanmaz" diye konuştu.
[h=3]"MİLLİ EĞİTİM MUDURLUĞU'NUN DE GEREKENİ YAPMASINI İSTİYORUZ"[/h] Yaşanan olaya tepki gosteren ve gerekenin yapılmasını istediğini ifade eden veli İsmail Guneş ise, "Şiddetin olması hic hoş olmamış. Ben de 8 yıl bu okulda okudum. Mezun oldum. Gerek oğretmenlerimiz, gerekse de mudurlerimizden cok memnunduk. Ama dun olan olayı kınıyorum. Okul mudurumuz gerekeni yapmış. Milli Eğitim Mudurluğu'nun de gerekeni yapmasını istiyoruz. Oğretmeni okuldan atmışlar. Cocuklarımızı biz guvenli bir şekilde okula yolluyoruz. Onlara teslim ediyoruz. Ama oğretmenler cocuklara şiddet uygularsa onlardan sağlıklı bir gelecek bekleyemeyiz" dedi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: İlkokulda tepki ceken goruntuler! Oğrencilere tokat attı, yere yatırarak kulağını cekti