Samsun ’un İlkadım ilcesinde telefon tamir dukkanı işleten Adnan Alparslan, 25 yıldır cep telefonu koleksiyonu yapıyor. 850 adet cep telefonunun bulunduğu koleksiyonda dunyada kullanılan ilk cep telefonundan, ilk dokunmatik cep telefonuna kadar bircok farklı ozellikte telefon bulunuyor.
25 yıldır telefon tamir işi yaptığı soyleyen Adnan Alparslan, zaman icinde bu koleksiyonun oluştuğunu soyledi. Yakınındaki insanların da kendisine cep telefonu getirdiğini soyleyen Alparslan, kendisinin de zaman icinde bunun koleksiyon olabileceğini duşunduğunu belirtti.
Bircok markaya ait cep telefonunu koleksiyonunda bir araya getiren Alparslan, “Genclerin, gecmişte kullanılan cep telefonlarını gormesini ve o zamanın teknolojisiyle, gunumuz teknolojisi kıyaslamasını istedim. Bu koleksiyon icin yaklaşık 35 bin lira para harcadım. Aslında halen telefon almaya devam ediyorum” dedi. Koleksiyonunda 850 telefon olduğunu soyleyen Alparslan, koleksiyona katmak istediği başka telefonlar da olduğunu, onları bulmak istediğini soyledi.
Koleksiyonunda tum markalar ait cep telefonları olduğunu ifade eden Alparslan, dunyada ilk kullanılan telefondan Turkiye ’de ilk kullanılan telefona, dunyanın en ağır cep telefonundan ilk dokunmatik cep telefonuna kadar bircok cep telefonunun koleksiyonunda olduğunu belirtti.
Koleksiyonunda bulunan telefonları goren insanların, gecmiş cep telefonu teknolojisi karşısında tebessum ettiğini soyleyen Alparslan, koleksiyonda bulunan telefonların bircoğunun ayrı hikayesi olduğunu da ifade etti.
Samsun'da Yaşayan Bir Turk, 25 Yılda 850 Cep Telefonu Biriktirdi
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Samsun'da Yaşayan Bir Turk, 25 Yılda 850 Cep Telefonu Biriktirdi