Cumhurbaşkanlığı Sozcusu İbrahim Kalın, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte ziyaretine gittikleri 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gul'un goruşmeye ilişkin acıklamalarına tepki gosterdi.
[h=3]GORUŞME CUMHURBAŞKANLIĞI SECİMİ ONCESİ YAPILMIŞTI[/h] Donemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı sozcusu İbrahim Kalın'ın, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı secimi oncesinde Abdullah Gul'un İstanbul Ayazağa'daki calışma ofisinin yanındaki askeri alana helikopterle inerek uc saat civarında goruştukleri, bu goruşmede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan gelen "adaylığını koymaması" ricasını ilettikleri ifade edilmişti.
[h=3]"ONLARA GİT DENMİŞ GELDİLER"[/h] Bu goruşme ile ilgili bugun bir acıklama yapan Abdullah Gul, "Gecmişteki ilişkilerimiz cercevesinde onlar bana herhangi bir şeyi telkin etme durumunda değillerdi. Onlara git denmiş, geldiler ve saygılı bir şekilde anlattıklarımı dinleyip gittiler" dedi.
[h=3]"BİZ KİMSEDEN TALİMAT ALMADAN GİTTİK"[/h] Kalın ise goruşmeye ilişkin Gul'un yaptığı "Onlara git denmiş, geldiler ve saygılı bir şekilde anlattıklarımı dinleyip gittiler" sozlerine tepki gosterdi. Kalın, "Geldiler, bizi dinlediler ve gittiler' şekilde bir değerlendirme yapıldığını uzulerek goruyorum. Biz kimseden bir talimat veya direktif almadan gittik. Fikir alışverişinde bulunduk. Uzun goruşmelerimiz oldu. Kendilerinin yeni yeni giriştikleri siyasi surece uygun hale getirmek yaşanan gerceklikle uyum arz etmemektedir" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut "darbe" soylentilerini doğrulayıp Abdullah Gul'u işaret etti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gul: Gezi Parkı olayları ile buyuk gurur duyuyorum Abdullah Gul'den başkanlık sistemine eleştiri: İstemedim, tercihim parlamenter sistemden yana Abdullah Gul, "Babacan'ın kuracağı partide yer alacak" iddialarına yanıt verdi [h=4]Haber Videosu[/h]: Kalın, Abdullah Gul'un yaptığı goruşme acıklamasına tepki gosterdi: Sozleri gerceklikle bağdaşmıyor
Kalın, Abdullah Gul'un yaptığı goruşme acıklamasına tepki gosterdi: Sozleri gerceklik
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●42 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Kalın, Abdullah Gul'un yaptığı goruşme acıklamasına tepki gosterdi: Sozleri gerceklik