Cumhurbaşkanlığı Sozcusu İbrahim Kalın, Beştepe'de duzenlenen kabine toplantısının ardından acıklamalarda bulundu. Kalın, Gezi Parkı Davası'nda tum sanıklar hakkında beraat kararı cıkmasını değerlendirdi. Kalın ayrıca 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gul'unGezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak, "Gezi eylemleriyle gurur duyuyorum" acıklamasına da yanıt verdi.
[h=3]"GEZİ OLAYLARININ ULKEYE VERDİĞİ ZARARI UNUTMAYALIM"[/h] Kalın, Gezi Davası'nda 9 sanığa verilen beraat kararlarıyla ilgili "Oncelikle bugun Gezi davasıyla ilgili verilen kararla ilgili yorum yapmamız doğru olmaz. Karar yargıda. Bunun butunluğu icerisinde değerlendirmeler mutlaka yapılacaktır. Gezi olaylarıyla ilgili bu mahkeme meselelerinin yanında bir kalkışma olarak bu ulkeye verdiği zararı unutmamamız lazım. Vandallıktan siyasi kutuplaşmaya, Turkiye'nin gundemine ayrıştırıcı meselelerin sokulmasına neler yaşadığımızı hatırlayalım. Boyle bir Gezi meselesi uzerinden tarihi yeniden okumaya yonelik girişimlerin yapıldığını goruyoruz." ifadelerini kullandı.
[h=3]GUL'UN "GEZİ EYLEMLERİYLE GURUR DUYUYORUM" SOZLERİNE YANIT[/h] 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gul'un ise Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak, "Gezi eylemleriyle gurur duyuyorum" sozleriyle ilgilide konuşan Kalın, "Sayın Gul gurur duyabilir, kendi değerlendirmesidir. Gorevdeyken de birtakım değerlendirmeler, farklı duşunceleri vardı. Bir butun olarak okuduğunuzda Turkiye'nin o donemde cok zor bir surecten gectiğini akıldan cıkarmayalım." dedi.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında iş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dundar, Ayşe Mucella Yapıcı ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın da bulunduğu 1'i tutuklu 7'si firari 16 sanığın "Turkiye Cumhuriyeti Hukumeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbus" sucundan yargılandığı davada karar cıktı.
Sanıklar tum suclardan beraat etti. Tutuklu tek sanık Osman Kavala'ya tahliye kararı cıktı. İclerinde Can Dundar ve Mehmet Ali Alabora gibi isimlerin de bulunduğu 7 firari sanığın dosyası ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut "darbe" soylentilerini doğrulayıp Abdullah Gul'u işaret etti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gul: Gezi Parkı olayları ile buyuk gurur duyuyorum Kalın, Abdullah Gul'un yaptığı goruşme acıklamasına tepki gosterdi: Sozleri gerceklikle bağdaşmıyor Abdullah Gul, "Babacan'ın kuracağı partide yer alacak" iddialarına yanıt verdi Abdullah Gul'den başkanlık sistemine eleştiri: İstemedim, tercihim parlamenter sistemden yana [h=4]Haber Videosu[/h]: Abdullah Gul'un "Gezi ile gurur duyuyorum" sozlerine Beştepe'den yanıt geldi