Corona virusu, dunyanın gundemi olmaya devam ediyor. Cin'in acıkladığı resmi rakamlara gore bugun itibarıyla enfekte olmuş insan sayısı 75 bin 199'a, virus kaynaklı olumlerin sayısı ise 2.012'ye ulaşmış durumda. Bilim insanları, Corona virusune karşı koyabilecek tedavi ve ilaclar uzerinde calışırken şimdi onemli bir gelişme yaşandı. İlac sektorunun onde gelen isimlerinden "Sanofi", Corona virusu icin aşı geliştirmeye başladığını acıkladı.
Corona virusunun aşısı şu an icin yok ve kısa bir sure icerisinde de bulunacak gibi gorunmuyor. Ancak şu bir gercek ki Corona virusune karşı aşı geliştirmeyi başaran ilk şirket ve ulke, bu aşıdan cok ciddi paralar kazanacak. Hal boyle olunca da tıp dunyası, Corona virusune karşı aşı geliştirebilmek icin var gucuyle calışıyor.

Konuya ilişkin acıklamalar, Sanofi'nin aşı birimi Başkanı David Loew tarafından yapıldı. Loew, gectiğimiz yıllarda Corona virusunun kuzeni olarak bilinen SARS virusune karşı aşı calışmalarını yuruttuklerini hatırlatarak bu calışmaların Corona virusu aşısıyla ilgili onemli ipucları sağlayacağını acıkladı.
Sanofi, Corona virusune karşı aşı geliştirmek icin tek başına calışmayacak. Şirket, Corona virusu aşısı geliştirmek icin ABD'nin Biyomedikal Araştırma ve Geliştirme Kurumu (BARDA) ile birlikte calışacak. Corona virusunun kuresel bir tehdit olduğunu ifade eden Loew, projenin daha hızlı ilerleyebilmesi icin BARDA ile birlikte calışacaklarını ve bu iş birliğinin, en anlamlı sonuclara ulaştıracağını soyledi.

Loew'in acıklamalarına gore şirket, bir aşı bankası hazırlayacak ve bu bankada bulunan aşılar uzerinde calışmalar yapacak. Test aşamasına gelindiğinde, bankada bulunan aşıların sayısı ciddi anlamda azaltılmış olacak ve boylelikle de doğru sonuca ulaşılmış olacak. BARDA da tam olarak bu noktada devreye girecek ve testlerde kullanılacak aşıların finansmanını sağlayacak.
Herhangi bir viruse karşı aşı geliştirmek, kolay bir iş değil. Bu konunun altını cizen Loew, nihai aşı icin hala uzun bir surenin olduğunu soyluyor. Loew'e gore Corona virusu aşısının test işlemlerine başlanabilmesi icin en az 6 ay gerekiyor. Bu surecin sonunda ise bir yıl ila 18 ay arasında değişecek bir test aşaması olacak. Testler sona erdiğinde eğer başarılı olunursa, Corona virusune karşı bir aşı geliştirilmiş olacak.