Gumuşhane'nin Kurtun ilcesine bağlı Ozkurtun beldesinde yaşayan 4 cocuk annesi Ayşe Koklu (52), karnındaki şişliklerin artması nedeniyle hamile olduğunu sanarak kadın doğum hastalıkları uzmanı Opr. Dr. Hasan Seyhani Kalender'in Gumuşhane'deki muayenehanesine gitti. Yapılan kontrollerde Koklu'nun karnındaki şişliğin hamilelikten değil, rahimdeki miyomlardan kaynaklı olduğu belirlendi.
[h=3]7,5 KİLOGRAMLIK MİYOM ALINDI[/h] Kalender tarafından hastanın karnındaki 7,5 kilogramlık miyom, Trabzon'da ozel bir hastanede gercekleşen başarılı ameliyatla alındı. Opr. Dr. Kalender, hastada varlığı 4-5 yıldır bilinen miyomların son aylarda hızlı bir şekilde buyuduğunu ve hastanın bu nedenle kendisine başvurduğunu soyledi.
[h=3]"GARİP OLAN ŞEY BUYUKTU"[/h] Kalender, "İlk başta hamilelik gibi gorunuyordu. Miyomlar aslında 40 yaşın ustundeki kadınlarda yuzde 30 civarında gorunen şeyler. Garip olan şey cok buyuktu. Yaklaşık 7,5 kilogramlık bir miyomdu. Ameliyatını planladık ama oncesinde kotu huylu cıkması ihtimali vardı. Butun organları iceriden ittirdiği icin solunum sıkıntısı, bağırsak hareketlerinde duzensizlik, idrar yolu enfeksiyonlarına yatkınlık gibi şeyler de yapıyor. En kotu şey miyomlarda kansere donuşum riskidir. Hastamızın korkacak bir şeyi kalmadı." diye konuştu.
[h=3]"HERKES BENİ HAMİLE BİLİYORDU"[/h] Karnında yaklaşık 5 yıldır şişkinlik olduğunu ancak son aylarda şişkinliğin arttığını anlatan Ayşe Koklu, gittikleri doktorun bile kendisini gorunce hamile olduğunu sanarak şaşırdığını belirtti. Cevresindeki herkesin kendisini hamile zannettiğini vurgulayan Koklu, "Herkes beni hamile biliyordu. Sağlık ocağından bile arandım." dedi.
[h=3]TEŞEKKUR ETTİ[/h] Yapılan tahliller sonucu hamile olmadığı anlaşılarak ameliyata alındığını ve vucudundan 7,5 kilogramlık kitle cıktığını aktaran Koklu, ameliyatı gercekleştiren sağlık ekiplerine teşekkur etti.
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Hamile sanılan kadının karnından 7,5 kilogramlık kitle cıktı
Hamile sanılan kadının karnından 7,5 kilogramlık kitle cıktı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hamile sanılan kadının karnından 7,5 kilogramlık kitle cıktı