AB yetkilileri, Gezi Parkı davasında Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 9 sanığa beraat kararı verilmesini olumlu karşıladı. Mahkemenin kararı sonrası euronews'e konuşan Avrupa Parlamentosu (AP) Turkiye Raportoru Nacho Sanchez Amor, "Mahkemenin kararından oturu cok sevincliyiz. Umarın yarın Buyukada davası icin de aynı sonucu alırız" dedi.
[h=3]"MAHKEME KARARINDAN OTURU SEVİNCLİYİZ"[/h] Gezi Parkı davasında verilen karara ilişkin duşunceleri sorulan Turkiye Raportoru Nacho Sanchez Amor, "Bu Turkiye'den gelen cok guzel bir haber, Turkiye AB ilişkileriyle ilgilenen yetkililere en azından bazı sinyaller vermeleri talebinde bulunduk. Ben kendim şahsi olarak Gezi Parkı'yla ilgili yaptığım goruşmelerde, Gezi ve Buyukada davalarının onemine işaret ettim. Bu konuda AB'ye doğru işaretler vermelerini istedik. Mahkemenin bu kararından oturu cok sevincliyiz. Umarın yarın da Buyukada davası icin aynı sonucu alırız. Biz hukumetin adalet ve insan hakları konusundaki iyileşmeler uzerine bazı plan ve programlar gondermesinden dolayı memnunuz. Fakat burada onemli olan, hukukun ustunluğu, Turkiye sonunda olağanustu hal doneminin bittiğini anladı. Turkiye darbecileri bertaraf etti. Şimdi normale donme vakti. Turkiye darbe oncesi donemine tekrar girmeli." " ifadelerini kullandı.
Avrupa Parlamentosu Turkiye Raportoru Nacho Sanchez Amor sozlerini şoyle surdurdu:
"Bu tur kararlar bir şekilde normale donulduğunun bir işaretidir. Normale donmek de bazı konularda eleştiriye acık olmayı gerektirir. Bu da demokrasi acısından sağlıklıdır. Ne kadar fazla eleştiriye acık olursanız, bu demokrasi, siyasi sistem ve AB ile ilişkiler acısından olumlu bir gelişme olur."
[h=3]"MAHKEMENİN KARARI İYİ BİR ADIM VE MESAJDI"[/h] "Bana goruşmelerimde, hukumetin adalet ve eylem planlarını hayata gecirdiğine dair mesajlar verildi. Fakat bu sadece Avrupa'ya evrak hazırlayıp, gondermek anlamına gelmiyor. Mahkemenin, boyle kararlar vermesi cok cok daha etkili. Bu kararın en onemli yonu de Avrupa'nın değerlerine riayet edildiğinin gosterilmesi. Mahkemenin kararı hali hazırda iyi bir adım ve mesajdı. Umarız bundan sonra başka tutuklamalar olduğunu gormeyiz."
Nacho Sanchez Amor [h=3]NE OLMUŞTU?[/h] İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi davasında, iş insanı Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu ağırlaştırılmış muebbet hapsi istenen 9 sanığın beraatine karar verdi, aynı suclardan yargılanan yurt dışındaki 7 sanığın dosyasını ise ayırdı.
Son dakika: Gezi Parkı davasında karar: 9 sanık beraat etti Gezi davasındaki beraat kararına Mustafa Varank'tan sert tepki: Apacık bir ihanettir Kaynak: Euronews.com[h=4]Haber Videosu[/h]: AP Turkiye Raportoru 'nden Gezi Parkı davası yorumu
Avrupa Parlamentosu Turkiye Raportoru'nden Gezi Parkı davası yorumu: Sevincliyiz
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Avrupa Parlamentosu Turkiye Raportoru'nden Gezi Parkı davası yorumu: Sevincliyiz