Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, 11. Cumhurbaşkanı Başkanı Abdullah Gul'un Karar gazetesine verdiği ve 'parlamenter sisteme geri donulmesi 'gerektiğini soylediği roportajı sosyal medya hesabından yorumladı.
Roportaja dikkat ceken Bulut, "'Parlamenter sisteme kesin doneceğiz' diye ortaya dokulenlerin uzerinde anlaştığı İngilizce kavram 'political system correction by a military touch' yani 'politik sistemin duzeltilmesi ama bir askeri dokunuş ile'... Daha acık yazayım; yola cıkan 'sistem duzeltmesi' kavramına son olarak Kralice'nin Gul'unun katılması kervanın yola cıktığını gosteriyor" dedi.
Bulut'un Twitter hesabından yaptığı acıklamalar şoyle:
[h=3]"OYNANAN OYUN COK ACIK"[/h] "Sevgili Dostlar, bazı detayları bu kadar acık yazmayacaktım fakat bu sabah itibariyle, 'yargı baskı altında olmamalı' diyerek Gezi Davası duruşmasında belki de karar gunu, Kralice'nin Gul'unun de İlker Başbuğ ile yola cıkan kervana katılması ve ilginc cıkışlar yapması 'demokrasimize' yonelik 'secim dışı bir kumpasın' daha da gorunur hale gelmesine yol actı. Goren gozler icin oynanan oyun cok acık. Saat 11.00'de yazacaklarımı 'emperyalist duzen'e biat ettirilmiş bir Turkiye yerine demokratik tam bağımsız bir Turkiye'de yaşamak isteyen her Turk vatandaşının cok dikkatli okumasını ve paylaşılmasını rica ediyorum! Durum ciddi!"
[h=3]"FETO'DEN GUL'E, BUTUN UNSURLAR TAMAMLANDI"[/h] "Sevgili dostlar, Cok acık ve net lafı dolandırmadan yazıyorum; bir sure once HDP-CHP-Akşener tarafından dillendirilmeye başlanan; 'parlamenter sisteme kesin donuş' soylemi, İlker Başbuğ'un TBMM'yi zan altında bırakan sozleri ile yeni bir viraj alırken, RAND Corp raporu ile 'sisteme mudahale' soylemi zirve yaptı. 'Emperyalizme tam biat etmiş bir Turkiye' isteyen guclerin oz evlatlarına yolda 'paranın evladı TUSİAD' ve kralicenin oz evladı Gul'un de bu sabah katılımı ile FETO'den Gul'e-silahın gucunden paranın gucune butun unsurlar tamamlandı."
[h=3]"KERVANIN YOLA CIKTIĞINI GOSTERİYOR"[/h] "Ozellikle Kralice'nin oz evladının bahcesinin en değerli gul'u olan şahsın yaptığı 'Turkiye'de siyasal islam coktu' acıklaması akla gecmişte yaşadığımız 'darbe donemi' acıklamalarını getirdi. Emperyalizm ve değerlerine hizmet eden butun grupların ve bireylerin uzerinde anlaştığı 'Parlamenter sisteme kesin doneceğiz' diye ortaya dokulenlerin uzerinde anlaştığı İngilizce kavram 'political system correction by a military touch' yani 'politik sistemin duzeltilmesi ama bir askeri dokunuş ile' daha acık yazayım, yola cıkan 'sistem duzeltmesi' kavramına son olarak kralicenin Gul'unun (Gezi kararı acıklanacağı gun yargıya baskı var diyerek ama altından sopa gostererek) katılması kervanın yola cıktığını gosteriyor!"
[h=3]"SİSTEMİN ASKERİ BİR DOKUNUŞ İLE DUZELTİLMESİ"[/h] "Hedef cok acık. 'Politik sistem duzeltmesi' ve 'emperyalizme tam biat etmiş bir Turkiye!' Bunun icin aracın secim olduğunu falan sanmayın. Amac cok acık ve RAND CORP raporunda acıkca yazıyor. Politik sistemin gerekirse askeri bir dokunuş ile duzeltilmesi, Erdoğan'ın sistem dışına itilmesi ve Turkiye'nin emperyalizme guller icinde eskisi gibi teslim edilmesi!"
[h=3]"HAYATIMDA HİCBİR SİYASİ PARTİYE İLGİ DUYMADIM"[/h] "Sevgili dostlar, hayatımda hicbir siyasi partiye ilgi duymadım ve bunu da defalarca TV'lerde soyledim. Son yirmi yılda da 'girdi-girecek' demelerine rağmen asla siyasete girmedim. Buyuk bir istekle Erdoğan'ın emperyalizme karşı bağımsızlık mucadelesine her anlamda katıldım ve son nefesime kadar bu yoldayım! Her turlu siyasi goruşten Turk vatandaşlarına ve buyuk Turk milletine sesimi duyurmaya calışıyorum. Bu sabah aniden bahcemizde acan kralicenin Gul'u, bahcede emperyalist planını tamamladığını ve harekete gececeklerini gosteriyor..."
[h=3]"UYANIK OLMAYA DAVET EDİYORUM"[/h] "Turk devletine bağlı butun vatandaşların, buyuk Turk milletini ve TSK başta olmak uzere butun millî kurumların vatansever bireylerini, Turkiye'nin yeniden emperyalizme teslim edilmesi kumpasına karşı durmaya, bilincli ve uyanık olmaya davet ediyorum. Turkiye Cumhuriyeti Devleti emperyalizmin kendisine diktiği gomleği yırtmış ve o gomleği bir daha asla ama asla ne pahasına olursa olsun giymeyecektir. Yaşasın tam bağımsız guclu buyuk cihaşumul Turkiye."
[h=3]"YENİ BİR DARBE GİRİŞİMİ OLABİLİR" DENMİŞTİ[/h] ABD Savunma Bakanlığı'nın desteklediği 'RAND Corporation' adlı duşunce kuruluşu 'Turkiye'nin Milliyetci Rotası' başlığıyla 276 sayfalık bir rapor yayınlamıştı. Raporda orta kademedeki subayların ordudaki tasfiyelerden rahatsız olduğu değerlendirmesi yapılarak 'Yeni bir darbe girişimi olabilir' iddiası dile getirilmişti. Raporun yayınlanmasının ardından Turkiye'de de darbe tartışmaları başlamıştı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gul: Gezi Parkı olayları ile buyuk gurur duyuyorum Abdullah Gul, "Babacan'ın kuracağı partide yer alacak" iddialarına yanıt verdi [h=4]Haber Videosu[/h]: Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut 'darbe' soylentilerini doğrulayıp Abdullah Gul'u işaret etti