Adana'da polis ekipleri, gectiğimiz gun yaptığı baskında bir kacak hastaneyi ortaya cıkardı. Yapılan soruşturmada hastanenin Suriyeliler tarafından yine Suriyelilere hizmet vermek icin kurulduğu ve gunde 25 Suriyeliye 30 liradan muayene yapıldığı belirlendi.
[h=3]DİKENLİ TELLERLE CEVRİLİ EVE BASKIN YAPILDI[/h] Seyhan Emniyet Mudurluğu'ne bağlı Suc Onleme ve Soruşturma Buro ekipler, ulkelerindeki ic savaştan kacıp kente yerleşen Suriyeli bir kişinin 3 katlı bir evde yine Suriyeli kişileri muayene ettiği ihbarını aldı. Seyhan İlcesi Mirzacelebi Mahallesi'ne araştırma yapan polisler, cevresi dikenli tel ve demir kapılarla cevrilen evi sardı.
[h=3]GİZLİ BOLMELER ORTAYA CIKTI[/h] Eve baskın duzenleyen polisler, hastaneye cevrilen evin giriş katındaki bekleme odasında bulunan kadın ve cocukları gordu. Daha sonra ust katlara cıkan polis, her katı ayrı bir laboratuvara cevrilen binada detaylı arama yaptı. Odalarla bulunan dolapların uzerinden gecen elektrik kablolarını inceleyen ekipler, gizlenen tuşa basınca şaşkınlık yaşadı. Kilidin mekanizmasının devreden cıkmasıyla hareket eden dolabın arkasındaki duvarın kırıldığı ve buraların laboratuvara donuşturulduğu goruldu.
[h=3]MUHURLENDİ[/h] Her katta ayrı hastalığın tedavi edildiği sozde hastanede ayrıca cok sayıda sedye, Suriyelilere yapılan laboratuvar sonucları, kan tahlili sonucları, tahlil raporları ele gecirdi. Sahte doktorları yakalamak icin harekete gecen polis, tedavi amaclı gelen Suriyelileri de binadan cıkardı. Polis, sozde hastanede calışan, Muhammet A. (36), Kafe Şeyh M. (44) ve Shadi Alahmad A.'yı (44) gozaltına aldı. Şuphelilerden Kafe Şeyh M. ve Shadi Alahmad A.'nın kacak binada doktor olarak calıştıkları oğrenildi. 3 katlı bina ekipler tarafından muhurlendi. Doktor olduklarını soyleyen Suriyeliler, bunu doğrulayan belge ise gosteremedi.
[h=3]OZELLİKLE KURTAJ HİZMETİ İCİN GİDİLDİĞİ ORTAYA CIKTI[/h] Yapılan aramalarda 3 sedye, 3 stetoskop, 1 ateş olcer, 1 bebek tartı cihazı, 2 kurtaj cubuğu, 1 tansiyon cihazı, 9 jetokain enjektor, 1 hasta kayıt defteri, 1 ultrason cihazı, 1 EKG cihazı, 1 nebulizator, 1 otomatik tansiyon cihazı, 2 speculum vajina cubuğu, 2 bin enjektor, 1 laptop, 1 yazıcı, 1 mikroskop cihazı, 1 şeker olcer, 6 bin 620 kutu tıbbi ilac ele gecirildi. Burada tedaviye gelen Suriyelilerin ifadelerini alan polis, kacak hastanede her turlu hastaya bakıldığını ozellikle kadın hastalıkları ve kurtaj hizmeti verildiğini soyledi.
[h=3]KOSTEBEK YUVASINA CEVİRMİŞLER[/h] Olayın ardından tıbbı malzemelerin boşaltıldığı bina kapatıldı. Polis, evin dikenli citlerle cevrildiğini ve etrafında olup bitenlerin, yerleştirilen guvenlik kameralarıyla izlendiğini ortaya cıkardı. Suriye'de doktor olduğunu soyleyen Kafe Şeyh M. ve beraberindeki Muhammet A. ile Shadi Alahmad A. adlı kadın, sevk edildiği adliyede cıkarıldığı nobetci mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şupheliler, emniyetteki sorgularında, binada hasta bakmadıklarını, isminin 'İbrahim' olduğunu bildikleri Suriyelinin hastalara baktığını ve kendilerinin de burada calıştığını soyledi. Baskın anında muayene olmak amacıyla gelen Suriyeliler de 'kacak hastane'ye tuvalet ihtiyaclarını gidermek icin geldiklerini iddia etti. Tum odaların duvarlarını kırarak, dolaplarla girişlerini kamufle eden şuphelilerin, binayı kostebek yuvasına cevirdikleri goruntulendi.
[h=3]"BİR AYDIR COCUKLARIM VE BEN TEDAVİ İCİN GELİYORDUK"[/h] Binanın kapatılmasının ardından tedavi olmak amacıyla gelen Suriyeli Gul Veli, demir kapıyı caldı. İceride kimsenin olmadığını gorunce gazetecilere, "Ben buraya cocuklarımın ilaclarını almaya geldim" dedi. Bir ay boyunca tedavi olmak icin 'kacak hastane'ye geldiğini anlatan Veli, "Suriyeliyim, ne olduğunu bilmiyorum, bir aydır buraya cocuklarım ve kendim gelip muayene oluyorduk" diye konuştu.
3 katlı binanın sahibi ise "Ben bu evi 5 ay once yıllık 8 bin liraya, Suriyeli aileye verdim. Kendileri bana evde bazı tadilatlar yapacaklarını soylediler. Evin butun duvarlarını kırmışlar, cevresini kale gibi cevirmişler" dedi.
Adana'da polis ortaya cıkardı: Gizli bolmeli kacak hastane Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Suriyelilerin Adana'da kurdukları kacak hastaneyi korumak icin dikenli tel cektikleri ortaya cıktı
Suriyelilerin Adana'da kurdukları kacak hastaneyi korumak icin dikenli tel cektikleri
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●46 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Suriyelilerin Adana'da kurdukları kacak hastaneyi korumak icin dikenli tel cektikleri