CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, parti grubunda gundeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İktidara yonelik eleştirilerde bulunan Kılıcdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a actığı 5 kuruşluk tazminat davasına da değindi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine 500 bin liralık dava actığını belirten Kılıcdaroğlu "Avukatım 'Size 500 bin liralık dava actılar biz de acacak mıyız, acacaksak kac liralık acacağız' dedi. Ben de 'Acacağız, adamına gore biz de beş kuruşluk dava acacağız' dedim" ifadelerini kullandı. Kılıcdaroğlu'nun bu sozleri, salondaki partililer tarafından uzun sure ayakta alkışlandı.
CHP Lideri Kılıcdaroğlu'nun acıklamalarından satır başları şu şekilde:
-Butun vatandaşlarımızdan istirham ediyorum. Asla ve asla umutsuzluğa kapılmayın. Bu ulkeye baharı hep birlikte getireceğiz.
-Gezi Davası'nın yedinci duruşması bugun goruluyor.Bir donemin savcılarının actığı davalarla genclerimiz, akademisyenlerimiz, sanatcılarımız yargılanıyor. O savcılar kactı ama davalar suruyor.
-Gezi olayları hayatı sorgulayan genclerin bir baskı rejimine karşı tepkileridir. Gezi olaylarını bir aydınlanma hareketi olarak gormemiz gerekiyor. Genclerimiz hic bir zaman ellerine silah almadı. Sazlarıyla, sozleriyle, pankartlarıyla tepkilerini gosterdi. Yer yuzu sofraları kuruldu.
-Anayasanın 34. maddesine gore, herkes, onceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gosteri yuruyuşu duzenleme hakkına sahiptir.
-1376 yurttaş, oturup Ben de oradaydım diye Gezi Davası icin bildiri yazmışlar. Şoyle diyorlar: Ben de oradaydım, ağaclar, denizler ve doğa benim kardeşim olduğu icin. Bunun neresi suc?
[h=3]"ALT MAHKEME UST MAHKEMENİN KARARINI UYGULAMIYOR"[/h] -Osman Kavala 840 gundur tutuklu… AİHM'in kararı var, 'serbest bırakın' diye. Ama ust mahkemenin verdiği kararı alt mahkeme uygulamıyor. O zaman bu ulkede adalet hiyerarşisine gerek var mı? Bu ulkede adalet var mı?
-Her şeye rağmen Gezi Davası'nın adaletli bir şekilde sonuclanmasını bekliyoruz. Her şeye rağmen, birlikte yaşayacağız. Ve en onemlisi adalet istiyoruz. Hep beraber demokrasiyi savunacağız.
-Yargıyı kullanarak genclerden intikam alınmaz. Onlar bizim cocuklarımız.O cocuklar bizim evlatlarımız. Ne yapacaksın, hapse atıp gencliği karşına mı alacaksın? Bırak eleştirsinler, onlar genc.
[h=3]"AKLIMIZI BİRİLERİNE KİRALAMAYACAĞIZ"[/h] -21'inci yuzyılda ben her şeyi bilirim demek, dunyanın en buyuk yalanıdır. Allah'ın bize verdiği en değerli hazine akıldır. Aklımızı kullandığımız zaman butun sorunları aşabiliriz. Aklımızı kullandığımız zaman işsizliği, yoksulluğu onleyebiliriz. Soruları cozmenin yolu akıldır. Aklımızı birilerine kiralamayacağız.
-Şu soruları sormak lazım: Vatandaş niye perişan? Emekli neden gecinemiyor? Neden işsizlik var? Hapishaneler neden tıka basa dolu? Neden Orta Doğu bataklığından şehitlerimiz geliyor? Neden parası olan dışarı cıkıyor da parası olmayan hapiste?
-Yuz binlerce insan cop konteynerlerinden beslenirken, neden Saray'a yakın bazıları ikişer ucer maaş alıyor? Gozun doymuyor, gidiyorsun dort beş yerden maaş alıyorsun.
-Saray'da hayat pahalılığından asla eser yok. Cunku Saray'da yaşayan sosyetenin kira masrafı, elektrik masrafı, ulaşım masrafı, mutfak masrafı yoktur. 82 milyon olarak biz karşılarız. Ama cifter cifter maaş alırlar o ayrı.
[h=3]"DEVLETİ YONETENLER VERGİ VERMEMEK İCİN ARKAYI DOLANIYOR"[/h] -83 milyon vatandaş vergi verirken devleti yonetenler vergi vermemek icin arkayı dolanıyor. Neden? Vicdan sahibi, adalet isteyen her vatandaşın bu soruları sorması lazım. 21'inci yuzyılın Turkiye'sinden bahsediyorum. 17 yıldır Turkiye'yi yonetenlerin acziyetinden bahsediyorum.
-Neden on binlerce ailenin elektriği, doğal gazı kesilir? Neden yurt dışından saman ithal ederiz? En son İsvicre'den saman ithal ettik. Bizi televizyon başında izleyen vatandaşlarım, senin artık bu gidişe dur demen lazım. "Yaptığınız yanlış" demeniz lazım.
-Saray sosyetesinin gelecek endişesi yok. Sadece Turkiye'de değil ABD'de bile geleceklerini garantiye almış. Manhattan'da kamu kaynakları aktarılarak kendilerine gokdelen dikiyorlar. Oğrenci Yurdu yapıyoruz diyorlar, metrekaresi 10 bin dolar! Hangi oğrenci kalacak?
-Saray sosyetesinin gozunde devlet soyulacak bir organ olarak gorulur. Saray sosyetesinde vergi vermek enayiliktir! Aile boyu Man Adası uzerinden vergi kacırırlar. Turkiye'de ise odediğin verginin hesabını soramazsın.
[h=3]"50 BİN DOLARLIK CANTAYLA YOKSUL EVLER ZİYARET EDİYORLAR"[/h] -Saray'ın Turkiye'si ile Halkın Turkiye'si farklı! Saraydakilerin işsizlik diye bir sorunları yoktur. Saray'dakilerin yoksulluk diye bir sorunu yok. 50 bin dolarlık cantayla yoksul ev ziyaretlerine gidiliyor. Saray'dakilerin gelecek diye bir endişesi yok.
-Saray sosyetesinde vatan sevgisi yoktur. Tank Palet Fabrikası'nı bedelsiz olarak Katar Ordusu'na peşkeş cekenler vatansever olamaz. Buna destek olanlar ne milliyetci ne vatansever olamazlar.
[h=3]"GOZUNUZU TOPRAK DOYURSUN"[/h] -Saray sosyetesinde icra kavramı yoktur. Ama vatandaşın 21 milyon 500 bin icra dosyası vardır.
-Gozunuzu toprak doyursun. 15 Temmuz şehitleri icin toplanan paraya goz diktiler. Biz dile getirmesek onu da unutturacaklar. Nasıl doymaz adamlarsınız?
[h=3]"EGEMEN GUCLERİN TAŞERONU OLDULAR"[/h] -Saray sosyetesi doneminde Turkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez saray bir vatan toprağı terk edilmiştir. Suleyman Şah Turbesi saray sosyetesinin emriyle terk edilmiştir.
-Suriye konusunda defalarca yanlış yapıyorsunuz dedik. Suriye bataklığının bize maliyeti ağır oldu. Saray sosyetesi Suriye'de egemen guclerin taşeronluğuna soyundu.
-Avukatım 'Size 500 bin liralık dava actılar biz de acacak mıyız, acacaksak kac liralık acacağız" dedi. Ben de "Acacağız, adamına gore biz de beş kuruşluk dava acacağız' dedim.
Son dakika: Kılıcdaroğlu, Erdoğan'ın 500 bin liralık davasına karşılık 5 kuruşluk dava actı Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kemal Kılıcdaroğlu'na 500 bin liralık tazminat davası Son dakika: Erdoğan'dan Kılıcdaroğlu'nun iddiasına yanıt: FETO'nun en buyuk siyasi ayağı Kılıcdaroğlu'dur FETO'nin siyasi ayağı tartışması buyuyor! Erdoğan, Kılıcdaroğlu'na bu soruları sordu [h=4]Haber Videosu[/h]: Avukatıyla aralarında gecen tazminat diyaloğunu anlatan Kılıcdaroğlu'nun sozleri ayakta alkışlandı
Avukatıyla aralarında gecen tazminat diyaloğunu anlatan Kılıcdaroğlu'nun sozleri ayak
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●49 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Avukatıyla aralarında gecen tazminat diyaloğunu anlatan Kılıcdaroğlu'nun sozleri ayak