İYİ Parti'de, Antalya Milletvekili Tuba Vural Cokal ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un istifalarının ardından 5 ismin daha istifa edeceği dedikodusu yayılmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı ve bu iddialara yanıt verdi. Akşener, "Uzuntum şudur, insanlar bir siyasi organizasyonun icinde yer almaktan vazgecebilirler, bunu saygı ile karşılarım. Ama acıklamalarında ve beyanlarında koskocaman bir camiayı, yoneticileri, secmeni, teşkilatları tohmet altında bırakacak ve gercekten haksız, temelsiz ve insafsız gerekceler ortaya atarlarsa, bu insanların canını yakar" şeklinde konuştu.
[h=3]"İFTİRA KOTU BİR ŞEYDİR"[/h] Akşener İYİ Parti'den 5 ismin daha istifa edeceği iddialarına ilişkin, "Benim boyle bir bilgim yok. O, bilgiyi veren gazete, o bilgiyi veren televizyon kanalları bazı şeyleri biliyorlar demek ki. Bize de soylerlerse, biz de biliriz. Bizde prensip olarak, ister milletvekili olsun, ister sade bir uyemiz olsun, istifa canımı yakar, cok uzulurum. Ancak bugune kadar, istifa etmiş hicbir arkadaşımızın aleyhinde tek bir cumlem, tek bir kelimem olmadı. Cunku istifa, tek taraflı bir irade beyanıdır. Uzuntum şudur, insanlar bir siyasi organizasyonun icinde yer almaktan vazgecebilirler, bunu saygı ile karşılarım. Ben hep oyle karşıladım. Ama acıklamalarında ve beyanlarında koskocaman bir camiayı, yoneticileri, secmeni, teşkilatları tohmet altında bırakacak ve gercekten haksız, temelsiz ve insafsız gerekceler ortaya atarlarsa, bu insanların canını yakar. İftira kotu bir şeydir" ifadelerini kullandı.
[h=3]"İSTİFA GEREKCELERİNİ NORMAL KARŞILAMIYORUZ"[/h] Akşener, "Ben iceride soyledim, 1997'yi yaşamış bir insanım. Doğru Yol Partisi'nde de bir parmak duğmeye basmıştı. Boyle şeyler yaşanmıştı. Acaba o gun duğmeye basan parmakların ne duşunduğunu merak ediyorum. Sizin de soylediğiniz gibi bazı televizyon kanalları, gazeteler bu istifalarla ilgili bilgi sahibi. Bilgi sahibi olmanın da bir manası vardır. Dolayısıyla, istifaların gerekcelerinin normal karşılanması bizim icin mumkun değildir. Umarım, 97'de duğmeye basan parmaklar, bugun Turkiye'nin durumunu gorup hayıflanıyordur" dedi.
[h=3]İYİ PARTİLİ VEKİLDEN İSTİFALARA TEPKİ[/h] İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Celik, istifa eden milletvekillerine ilişkin twitter hesabından bir mesaj yayınladı.
Twitter hesabından paylaşımda bulunan Celik, "Cokal ve Ok, istifa ederek 2023'de iktidara gelecek partimizin iktidar milletvekili olma şansını da kacırmıştır" ifadelerini kullandı.
Celik'in acıklamaları şu şekilde: "Tuba Vural Cokal ve İsmail Ok, şahsi kaprisleri sonucu istifa etmiştir. Bunun uzerini ortebilmek icin mesnetsiz ve cirkin ifadelere başvurdular. Bu istifalar, partimiz ve secmenimiz acısından değer taşımamaktadır."
[h=3]"GİDEN 2 KİŞİNİN BİR DEĞERİ YOKTUR"[/h] Celik, "Partimize son donemde 100.000 kişi uye olmuştur ve giden 2 kişinin bir değeri yoktur. İlce kongrelerimizin yoğun katılım ve birden cok adayla yapılması, partimize teveccuhun bir başka gostergesidir. İYİ Parti, halkın teveccuhuyle AK Parti'nin tek alternatifi haline gelmiştir. Cokal ve Ok, istifa ederek 2023'de iktidara gelecek partimizin iktidar milletvekili olma şansını da kacırmıştır. Liderimiz Sayın Meral Akşener yonetimindeki partimizin hedefe ulaşacağından eminiz" dedi.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] İYİ Parti'de Antalya Milletvekili Tuba Vural Cokal'dan sonra Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da, yaptığı yazılı acıklamada partisindeki tum gorevlerinden istifa ettiğini duyurmuştu. Ok'un istifa kararını duyurduğu acıklamalarında, İYİ Parti yonetimini, CHP'yi ve Ekrem İmamoğlu'nu hedef alması dikkat cekmişti.
İstifasıyla gundem yaratan İsmail Ok icin İYİ Parti'den ilk yorum: Değer taşımamaktadır Son dakika: İsmail Ok'un İYİ Parti'den istifa etmesine AK Parti'den ilk yorum Son dakika: İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok partisinden istifa etti İYİ Parti'den istifa eden Balıkesir Milletvekili İsmail Ok kimdir? İsmail Ok hayatı ve biyografisi! İYİ Parti Genel Başkanı Akşener partisinden istifaları değerlendirdi Kılıcdaroğlu'ndan İYİ Parti'deki istifalarla ilgili talimat: Goruş bildirmeyin [h=4]Haber Videosu[/h]: Meral Akşener: İstifaya saygı duyarım ancak iftira kotu bir şeydir
Meral Akşener: İstifaya saygı duyarım ancak iftira kotu bir şeydir
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Meral Akşener: İstifaya saygı duyarım ancak iftira kotu bir şeydir