AK Parti'den istifa eden ve parti kurma calışmalarına başlayan Babacan, Kasım ayında yaptığı acıklamada, yeni partinin merkez tuzel kişiliğini 2019 yılı sonuna kadar kurmayı arzu ettiklerini, teşkilatlanma aşamasının bunun ardından geleceğini soylemişti. Reuters'a konu hakkında bilgi veren bir isim ise, Mart ayının başında yeni partinin siyasi hayatına başlayacağını dile getirdi.
[h=3]"LANSMAN HAZIRLIKLARINA BAŞLANDI"[/h] İsmi acıklanmayan kaynak, "Planlanan takvim biraz sarktı ama sorun olduğundan değil, her şey fazla detaylı ele alındığından. Calışmalar neredeyse tamamlandı. Artık lansman hazırlıklarına başlandı. Kurucular kurulu hemen hemen hazır. Son rotuşlar kaldı" dedi.
[h=3]"AK PARTİ'DEN İSTİFA EDİP PARTİYE KATILACAKLAR OLACAK"[/h] Babacan'ın genel başkan olacağını kaydeden bir diğer kaynak ise, "Gunler icinde parti kuruluşuna dair dilekce İcişleri Başkanlığı'na verilir. En fazla Mart ayının başı olur" dedi. Aynı isim, AK Parti'den istifa edecek bazı isimlerin partide olacağını ancak bircok yeni yuzun siyasete katılacağını belirtti.
[h=3]GUL DE BABACANI DESTEKLEDİ[/h] Karar'a konuşan 11. Cumhurbaşkanı Gul, "Aslında bunu Ali Bey cok durust ve samimi bir şekilde kamuoyuna acıkladı. Ben cumhurbaşkanlığından ayrıldıktan sonra aktif siyasetin icinde olmayacağımı soylemiştim. Ben tutarlı olmaya calışan bir insanım. Dolayısıyla gundelik siyasetin icinde değilim. Ancak yakıcı memleket meseleleri varken tecrubemi kendime saklayacak bir insan da olmam beklenemez. Memleketimin faydasına gorduğum temel konularda usulune uygun bir şekilde siyasete katkı sunmak ve goruşlerimi paylaşmak hem hakkım hem de gorevim. Ali Bey parti kurma calışmalarını surdururken kamuoyunu gerektiğinde bilgilendiriyor ve benimle de zaman zaman goruşuyor." ifadelerini kullanarak Babacan'a desteğini acıkladı.

Ali Babacan'ın 3 kez ertelenen yeni partisinin kuruluş tarihi belli olduAbdullah Gul, "Babacan'ın kuracağı partide yer alacak" iddialarına yanıt verdi Erdoğan'ın cağrısı uzerine AK Parti'den istifa eden Yeneroğlu, Babacan'ın partisinde yer alacak [h=4]Haber Videosu[/h]: Reuters, AK Parti'den istifa eden isimlerin Babacan'ın partisine katılacağını one surdu