Kutahya'da bir okulda memur olarak calışan K.E.O adlı kadın, borsada yuksek kazanc elde etme vaadiyle 22 kişiyi dolandırdığı ifade edildi. Kadın hakkında 110 yıl hapis istemiyle dava acıldı. K.E.O'nun yaptığı vurgunun miktarı 14 milyon lira olarak belirtiliyor.
[h=3]BORSADA TANIDIKLARI OLDUĞUNU SOYLEYİP PARA TOPLADI[/h] K.E.O. adlı kadın, borsada tanıdıkları olduğunu, onemli tuyolar aldığını soyleyerek iddiaya gore cevreden yuksek kar vaadiyle para topladı. Para aldığı kişilerin cevresini de kendisine yonlendirmesini isteyen K.E.O.'nun bir sure sonra kar odememesi uzerine sadece Kutahya'da 22 kişi savcılığa suc duyurusunda bulundu.
[h=3]MAĞDURLAR, ANA PARALARI BİLE KURTARAMADI[/h] Gecen yıl Nisan ayıda Kutahya Ağır Ceza Mahkemesi'nde K.E.O. hakkında dolandırıcılık iddiasıyla 22 yıldan 110 yıla kadar hapis istemiyle dava acıldı. Davanın yaklaşık 1 yıldır devam ettiğini ve ana paralarını bile kurtaramadıklarını ifade eden şikayetcilerden bir grup, yargı surecinin kısa surede tamamlanmasını istedi.
[h=3]"25 BİN LİRAYLA BAŞLADIM, 150 BİN LİRA PARAM GİTTİ"[/h] K.E.O.'nin kendisini 150 bin lira dolandırdığını ifade eden oğretmen Yasin Korkmaz, sanığın halen devlet memuru olmasını şaşkınlıkla karşıladığını soyledi. Yaklaşık 22 ayda kademeli olarak verdiği paraları arttırıp 150 bin liraya kadar cıktığını anlatan Korkmaz, "Bize aylık yuzde 10-15 kar payı vereceğini vaat ederken, eşinin de bir ilcede kaymakamlıkta calıştığını ve kaymakamın da kendilerinde yatırım amaclı parasının olduğunu soylemesi uzerine ilk etapta guvenerek 25 bin lira verdim. Ben yuzde 10 ile başladım. 5 ay sonra bu miktarı 60 bin liraya cıkartırsan yuzde 13'e cıkaracağını soyledi. Biz de 60 bin lira yaptık. Daha sonraki 5 ayda bunu 90 bin lira derken, en son ben 150 bin liraya cıkarttım ve yuzde 16 aylık kar payı aldım. Toplamda 22 ay surdu bu olay ve sonunda benim 150 bin lira param gitti" dedi.
[h=3]"HALA DEVLET MEMURU"[/h] K.E.O.'nun Mali Sucları Araştırma Kurulu (MASAK) incelemesine de takıldığını anlatan Korkmaz, "Kendisine 3-4 ay ulaşamadık. Biz de dolandırıldığımızı anladık. Biz 2018 yılı 9'uncu ayı gibi savcılığa muracaat ettik. İddianame hazırlandı, ama biz parasızlıktan avukat tutamadık. Şu an kendisi hakkında dolandırıcılıktan yargılama devam ediyor. Bizim canımız yandı, ama bu kişi hala devlet memuru olarak devam etmekte. Gittiği yerde de insanların canının yanmasını istemiyoruz" diye konuştu.
[h=3]"680 BİN LİRA DOLANDIRILDIM"[/h] Kutahya'daki bir okulda hizmetli calışan Murat Erkan da, K.E.O.'nun kendisini 680 bin lira dolandırdığını iddia etti. Kutahya'nın yanı sıra Eskişehir ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu bircok ilde K.E.O.'nun dolandırıcılık yaptığını one suren Erkan, "2015 yılının ortalarında 5 bin lira ufak bir miktarda başladım. Calıştığı insanların parasının olduğunu soyledi. Gostermelik olarak yardımlar yaptı ve coğu insanlar da bu kadının yaptığı yardımlara kanarak iyi niyetli olduğunu duşundu. Okulların ihtiyacları olan malzemeleri alıyor, ya da ihtiyacı olan insanların malzemelerini alıyor, eşyalarını duzuyor. Orneğin bir arkadaşımızın evine perde taktırdı kendi parasını vererek, fakat sonradan oğrendik ki perdecinin de 200 bin lira parası gitmiş. Uc dort ayda bir bu şahıs paramızı yukselttirmek istedi. Ben toplamda 600 bin lira dolandırıldım. Bircok kişiden sonradan oğrendik ki sadece Kutahya'dan değil, Ankara, Eskişehir, Duzce, Adapazarı gibi cok ilde mağdur olduğunu oğrendik. Hesaplar 2018 yılı 9'uncu ayında gelince toplamda 300-400 kişinin para verdiğini, toplanan paranın 14 milyon lira olduğunu oğrendik. Hicbir zaman ana paramızı kurtaramadık. Şu ana kadar bu kadına EFT kayıtlarım var yaklaşık 680 bin TL para gondermişim, sadece benim değil eşimin dostumun paraları da var. Devletten istediğimiz boyle kişilerin rahat bir şekilde gezmemeleri, devletin vereceği cezaya carptırılmasıdır" dedi.
Davanın tutuksuz sanığı olan K.E.O.'nun yargılanması Kutahya Ağır Ceza Mahkemesi'nde suruyor.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Kutahya'da ortaya cıkan yeni saadet zinciri: 14 milyon liralık vurgun yaptı