Trabzon'un Akcaabat ilcesinde 33 yıldır marangoz atolyesi işleten İsmet Gedikli (61), 20 yıl once hastalandı. Yapılan tedavi sonrası 4 yıl yatalak olarak hayatına devam eden İsmet Gedikli'nin yardımına eşi Hatice Gedikli (54) yetişti. Evinin bir koşesinde ana yadigarı dikiş makinesi ile terzilik yapan Hatice Gedikli, eşinin atolyede yarım kalan işleri icin de kolları sıvadı. Dikiş makinesini atolyeye taşıyıp calışmalarını burada surduren Hatice Gedikli, eşine yardım icin girdiği atolyede marangozculukta da kısa surede ustalaştı. Marangoz işlerinin yanı sıra bir koşesini terzi dukkanı olarak da kullandığı atolyede maharetli elleriyle dikiş yapan Hatice Gedikli, diğer yandan ev ile bahcesindeki işlerini de aksatmıyor. Şimdilerde sağlığına kavuşan eşiyle birlikte hem terzilik hem de marangozculuk yapan, ev ve iş yerlerine de olcumlere giden Hatice ustayı gorenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Atolyede yer alan makineleri ustalıkla kullanan 4 cocuk annesi Gedikli, calışma azmi ile de cevresinde ovgu topluyor.
[h=3]"BEN SADECE MARANGOZUM AMA O HER ŞEY"[/h] Yaşadığı hastalık surecini anlatan İsmet Gedikli, eşinin daima yanında olduğunu soyleyerek, "2000 yılında 'ulseratif kolit' diye bir bağırsak hastalığına yakalandım. Doktorlar fazla yaşamayacağımı soylediler. Tedaviye başlandı ve daha sonrasında 4 yıl boyunca felcli oldum ve yatalak kaldım. Defalarca ameliyat oldum. 33 yıldır marangozluk yapıyorum. Hastalık sonrası butun işlerim dağıldı. İşcilerim gitti. Eşim bana hep destek oldu. Bana yardım olsun diye atolyeye yanıma geldi. Evi temizliyor, tarlaya gidiyor, cocukları bakıyor, terzilik yapıyor ve aynı zamanda bana da yardım ediyordu. Zamanla marangozluk işini oğrendi. Şimdi ise benden daha iyi işler cıkartıyor. Ben sadece marangozum ama o her şey. Şimdi beraber dolap olcusu almaya gidiyoruz, burada butun yuku o cekiyor. Butun makineleri kullanabiliyor. Onu dukkanda makinelerin başında goren cok şaşırıyor. Her şeyim eşim. Allah yokluğunu gostermesin" dedi.
[h=3]"YETER Kİ KALPLERDE SAYGI VE SEVGİ OLSUN"[/h] Cektikleri sıkıntıların ustesinden el ele vererek geldiklerini anlatan Hatice Gedikli de, "Cok sıkıntı cektik. O donemlerde atolyede calışacak kimse yoktu. Eşime 'ayağa kalk ve bu işi bana oğret, ben yaparım' dedim. O cok şukur ayağa kalktı. Bana marangozluk işini oğretti. Onceden evde terzilik yapıyordum. Şimdi artık iki mesleğim var. Marangoz ustası da oldum. Atolyenin bir koşesini terziye cevirdim. Atolyedeki işimi bitirince terzi dukkanı olan tarafına geciyorum ve terzilik yapıyorum. Eşimle beraber dolap olcusu almaya gidiyoruz. Yaptığı dolapların projelerini beraber ciziyoruz. İnsan isteyince her işi yapabiliyor. Yeter ki kalplerde saygı ve sevgi olsun. Evde cocuklarıma da vakit ayırabiliyorum. İkimizden başka kimsemiz yok. Ciftlerin birbirine destek olması, zor gunlerinde yanlarında destekci olmaları cok guzel. Once saygı olmalı insanda, daha sonra da anlayış ve sevgi geliyor. Yaklaşık 20 yıldır buradayım. İlk zamanlarda cok şaşıran oluyordu. Şimdi esnaflar, muşteriler bana alıştılar" diye konuştu.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Hasta eşine destek cıktı, marangoz ustası oldu