Ankara Savcılığı'nın, AK Parti İstanbul Milletvekili Unal Şirin'in evinde olu bulunan Ozbekistan vatandaşı Nadira Kadirova'nın dosyasına takipsizlik kararı yazmaya başladığı one suruldu.
[h=3]DAVADA TAKİPSİZLİK KARARI[/h] Savcılık, Kadirova'nın kesin olum sebebinin acığa cıkması icin Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istemişti. Adli Tıp, olayın uzerinden 5 ay gecmesinin ardından Kadirova'nın olumune ilişkin raporunu gecen hafta tamamlayarak, savcılığa gonderdi. Kadirova'nın "bitişik atış yapmak suretiyle goğus bolgesinin 5-6 santimetre uzerine isabet eden mermi neticesi olduğunun", dolayısıyla "olayın intihar olduğunun değerlendirildiği" bilgisine yer verildi. Cumhuriyet'te yer alan habere gore, Savcılığın da rapor uzerine soruşturmada "takipsizlik kararını yazmaya başladığı" oğrenildi.
[h=3]NADİRA KADİROVA KİMDİR?[/h] Kadirova, 23 yaşında Ozbek vatandaşı genc bir kadındı. Dort yıl once Turkiye'ye yerleşmişti. Yaklaşık bir yıldır AK Parti milletvekili Şirin Unal'ın Cankaya'daki evinde bakıcı olarak calışıyordu. Unal'ın eşi hastaydı ve Kadirova onunla da ilgileniyordu. Yakınlarının verdiği bilgiye gore Kadirova, Turkiye'de universite okuyabilmek icin para biriktiriyordu ve yakın gelecekte universite sınavına hazırlanmak icin kursa başlayacaktı. Hayatının ilerideki donemlerinde Turkiye'de kalmak ve evlenmek istiyordu. Hakkında bilgi sahibi olanlar genc kadını, "ailesi tarafından cok sevilen, ozguven sahibi ve guzel bir kadın olarak" tanımlıyor.
[h=3]OLUM OLAYI NASIL YAŞANMIŞTI?[/h] Olay, 23 Eylul Pazartesi akşamı saat 21.00 sıralarında meydana gelmişti.
Emniyet, yaşanan olumu intihar olarak tanımlamıştı ve olayın yaşandığı sırada Unal'ın, Unal'ın eşi ile kızının ve evin diğer yardımcısının da evde bulunduğunu belirmişti.
Acıklamada, "Olay yerinde yapılan teknik on incelemede intihar harici herhangi bir şupheli durum muşahede edilmemiş, ayrıca Muntehire'nin odasında intihar eğiliminde olduğuna dair bulunan gecmiş tarihli notlar da dahil tum bulgular soruşturma dosyasına eklenmiştir" ifadeleri de yer almıştı.
Nadira'nın ağabeyi Muhammet Ali Kadirova, ceşitli medya kuruluşlarına yaptığı acıklamada, olaydan beş dakika once Şirin Unal'la goruştuğunu belirtmişti ve, "Olay olmadan beş dakika once milletvekili Şirin Unal beni aradı. Bana 'Silahım kayboldu' dedi. Şirin Unal Bey, 'Kız kardeşin alıp sana mı goturdu' diyecek sandım. O sırada tabancayı almış, odasına kilitlemiş. 'Acmaya calışıyoruz' dedi. O esnada Şirin Unal Bey'in kızı Duygu Unal, kapıya vuruyordu, bağırış, cağırış ses geldi. O esnada telefon kapandı. Hemen taksiye atladım, olay olan eve geldim. Olay olmuş ateş atılmış. Polis ekipleri beni iceri sokmadılar. 'Kardeşim nerede' dedim. 'Hastaneye goturuldu' dediler. Taksiye atladım, Bilkent Şehir Hastanesi'ne geldim. 'Beni iceri sokun, ben onun ağabeyiyim' dedim. Beni iceri sokmadılar. Sonra iceriden doktorlar cıktı 'Başınız sağ olsun' dediler, orada bittim ben." ifadelerini kullanmıştı.

AK Partili Şirin Unal'ın evinde olu bulunan Nadira Kadirova'nın yeni goruntuleri ortaya cıktı [h=4]Haber Videosu[/h]: AK Partili vekilin evinde olu bulunan Kadirova'nın dosyası kapatılıyor mu?