Cin'in Xi'an kentinde 3 yıldır İngilizce oğretmenliği yapan ve aynı zamanda sosyal medyada 'teoman.china' adıyla paylaştığı videolarla tanınan Burak Teoman, eşiyle birlikte Turkiye'ye donme kararı aldı. Kararını sosyal medyada duyuran Burak Teoman, virusun yayılmasını onlemek icin bircok onlem alındığını artan tedbirlerin ardından eşiyle birlikte Turkiye'ye donmek icin karar aldıklarını soyledi.
[h=3]"ARTAN TEDBİRLER NEDENİYLE TURKİYE'YE DONME KARARI ALDIM"[/h] Xi'an kentinde de insanların virusten korunması icin kısmi karantinalar alınmaya başladığını bulundukları siteden iki gunde bir cıkmalarına izin verildiğini soyleyen Teoman, "Eğer bulunduğunuz siteden cıkmak istiyorsanız ozel bir izniniz olması gerekiyor. O izinde de iki gunde bir cıkabiliyordunuz. Şimdi onu da arttırdılar. Guvenlikten bircok sorulara maruz kalıyoruz. 'Nereye gidiyorsun?' 'Ne zaman doneceksin?' gibi. 25 gundur oğretmenler olarak okula gitmiyoruz. Eğitimleri uzaktan yapmaya calışıyoruz. Cocukları bu şekilde desteklemeye calışıyoruz. Durust olmak gerekirse şu an bu olayların bu şekilde devam etmesi beni tedirgin yaptı. Burada video cekmekte de problemler yaşadım. Bu ve buna benzer olaylardan dolayı Turkiye'ye donme kararı aldım" dedi.
[h=3]"THY SEFERLERİ İPTAL ETTİ, NASIL DONECEĞİMİ BİLMİYORUM"[/h] Teoman, Cin'e gelen ucakla neden ulkeyi terk etmediği yonunde gelen eleştirileri de cevapladı. Ucağın sadece Wuhan'da ve cevresinde yaşayan Turkleri almak icin geldiğini yaşadığı bolgede yetkililerin bu tur karar almadığını anlatan Teoman, şunları soyledi:
"Bu, Cin'deki tum Turkleri tahliye calışması değildi. Bana cok soru geldi 'Sen niye gelmedin?' diye. Benim onla gelmem mumkun değildi, cunku o operasyon Wuhan ve cevresindeki vatandaşları kapsıyordu. Burada konsoloslukla goruştum. Transit ucuşların olduğunu oğrendim. Onun icin ekstra vize gerekiyormuş. Bende de o vize yok. Bu tarz sıkıntılar var. Bu kararı ne kadar alsam da bircok ucuş firması ucuşlarını iptal etmişler. Turk Hava Yolları seferlerin hepsini iptal etmişti. Diğer bircok havayolları da ucuşlarını iptal etti. Şu an donmek istesem de nasıl doneceğimi, kendim bunun ustesinden nasıl geleceğim bilmiyorum."
[h=3]SALGINDA SON DURUM[/h] Cin'de yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 1869'a yukseldi. Cin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan acıklamaya gore, ulkede kesinleşen Kovid-19 vaka sayısı 11 bin 741'inin durumu ciddi olmak uzere 72 bin 436'ya cıktı.
Koronavirus belirtileri nelerdir? Koronavirusun tedavisi nasıl yapılır? Koronavirusten korunmanın yolları! Koronavirusten nasıl korunulur? Koronavirus nedir? Coronavirus belirtileri ve tedavi yontemi 1771 kişiyi olduren koronavirus salgını, Asyalı insanlara karşı ırkcı soylemleri yaygınlaştırdı [h=4]Haber Videosu[/h]: Cin'de yaşayan Turk oğretmen Burak Teoman: Turkiye'ye nasıl doneceğimi bilmiyorum
Cin'de yaşayan Turk oğretmen Burak Teoman: Turkiye'ye nasıl doneceğimi bilmiyorum
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●44 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Cin'de yaşayan Turk oğretmen Burak Teoman: Turkiye'ye nasıl doneceğimi bilmiyorum