Konya'da, sevgilisi Ayşe D'yi (35) doven Ozgur Duran'a (32) mudahale etmek istediği sırada kalbinden bıcaklayarak oldurduğu gerekcesiyle tutuklanan Kadir Şeker'e (20), cezaevindeki eğitim birimince universite sınavına hazırlanması icin eğitmen eşliğinde destek verildiği oğrenildi. Şeker'in ayrıca psikolojik destek ve talebi uzerine, dini eğitim aldığı da belirtildi.
[h=3]OZEL EĞİTMEN DESTEK VERİYOR[/h] Kadir Şeker, tutuklanmasının ardından derslerinden geri kalmamak icin ailesinden universiteye hazırlandığı ders kitapları ile sevdiği kitapları istedi. Şeker'e ayrıca Adalet Bakanlığı tarafından Ceza İnfaz Kurumları'nda diğer mahkumlara olduğu talebi uzerine eğitim birimince universiteye hazırlanması icin eğitmen eşliğinde destek verildiği oğrenildi. Şeker'in hem kendi kitaplarından hem de cezaevi tarafından verilen kaynaklar ile universite sınavına hazırlanmayı surdurduğu oğrenildi. Şeker'in ayrıca psikolojik destek ile talebi uzerine dini eğitim de aldığı belirtildi. Ote yandan soruşturmanın cumhuriyet başsavcılığı tarafından en ince ayrıntısına kadar yurutulduğu ve kısa surede sonuclanmasının beklendiği oğrenildi.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Olay, 5 Şubat Carşamba akşamı meydana geldi. 4 ay once Antalya'dan Konya'ya gelip yerleşen Ayşe D. ve Ozgur Duran arasında tartışma cıktı. Tartışma uzerine Ayşe D. evden cıkıp olayın yaşandığı parka geldi. Ozgur Duran peşinden geldiği kadını park ortasında dovmeye başladı. Bu sırada olayı gorup mudahale eden, universite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, cıkan arbede sırasında Ozgur Duran'ı kalbinden bıcaklayarak oldurdu. Olay sonrası gozaltına alınan Şeker, sevk edildiği adliyede cıkarıldığı mahkemece 'kasten adam oldurme' sucundan tutuklandı.

Kadir Şeker davasında yeni ifade: Ozgur Duran arkadan saldırıp darp etti Kadir Şeker'in ifadesi ortaya cıktı Kadir'in olumune neden olduğu Ozgur'un babası: Kopuk bir aile olmasaydık, boyle olmazdı Son dakika: Adalet Bakanı Abdulhamit Gul'den Kadir Şeker acıklaması: Sonucu bekleyeceğiz Cumhurbaşkanlığı'ndan Kadir Şeker acıklaması: Haberleri gorunur gerceklik uzerinden yazarsınız ama hukum olgusal gerceklik uzerinden verilir Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Kadir'e universite sınavına hazırlanması icin cezaevinde ozel eğitmen desteği veriliyor