11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gul, Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Cakır ve Yıldıray Oğur'a konuştu. Yıllar sonra ilk roportajını veren Gul, gundemdeki konularla ilgili carpıcı acıklamalar yaptı.
[h=3]"AKTİF SİYASETİN İCİN YER ALAMAYACAĞIM"[/h] Ali Babacan'ın kuracağı partide yer alıp almayacağıyla ilgili soruya yanıt veren Gul, "Aslında bunu Ali Bey cok durust ve samimi bir şekilde kamuoyuna acıkladı. Ben cumhurbaşkanlığından ayrıldıktan sonra aktif siyasetin icinde olmayacağımı soylemiştim. Ben tutarlı olmaya calışan bir insanım. Dolayısıyla gundelik siyasetin icinde değilim. Ancak yakıcı memleket meseleleri varken tecrubemi kendime saklayacak bir insan da olmam beklenemez. Memleketimin faydasına gorduğum temel konularda usulune uygun bir şekilde siyasete katkı sunmak ve goruşlerimi paylaşmak hem hakkım hem de gorevim. Ali Bey parti kurma calışmalarını surdururken kamuoyunu gerektiğinde bilgilendiriyor ve benimle de zaman zaman goruşuyor." dedi.
[h=3]"BABACAN'I DESTEKLİYORUM"[/h] Ali Babacan'ın onumuzdeki gunlerde kuracağı belirtilen yeni partiyi desteklediğini acıklayan Abdullah Gul sozlerini soyle surdurdu: "Tabii ki destekliyorum. Ali Bey'in karakterine, eğitimine, bilgisine, siyaset uslubuna guvenen ve takdir eden bir insanım."
[h=3]"CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK" İDDİASINA DA YANIT VERDİ[/h] Kulislerde konuşulan "Babacan'ın partisinin gelecekteki Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gul" iddialarıyla ilgili de konuşan Gul, "Bir siyasi partinin kuruluş gerekcesi bir kişiyi cumhurbaşkanı yapmak olabilir mi Allah aşkına. Bu tip yakıştırmaları doğru bulmuyorum. Siyasi partiler her şeyin vakti saati geldiğinde kazanmak icin doğru olan ne ise onu yaparlar" şeklinde konuştu.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Abdullah Gul, 'Babacan'ın kuracağı partide yer alacak' iddialarına yanıt verdi
Abdullah Gul, 'Babacan'ın kuracağı partide yer alacak' iddialarına yanıt verdi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Abdullah Gul, 'Babacan'ın kuracağı partide yer alacak' iddialarına yanıt verdi