Muze Kart'ın 70 TL olan ucreti, 1 Mart 2020 tarihi itibariyle 60 TL'ye duşurulecek. Muze Kart, Kultur ve Turizm Bakanlığı'na bağlı muze ve oren yerlerine ek olarak yılbaşından bu yana, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı'na bağlı bazı tarihi mekanlara da 1 yıl boyunca sınırsız giriş hakkı sağlıyor.
[h=3]BİR YIL GECERLİLİK TARİHİ BULUNUYOR[/h] Kapsamı genişletilen, fiyatı ise duşurulen Muze Kart'ın, alındığı tarihten başlayarak bir yıl gecerlilik suresi bulunuyor. İndirimli Muze Kartlar, 1 Mart'tan itibaren Kultur ve Turizm Bakanlığı'na bağlı muze ve oren yerleri gişelerinin yanı sıra www.muze.gov.tr adresinden satın alınabilecek.
[h=3]MUZE KART AKADEMİ 30 TL[/h] Ayrıca Kultur ve Turizm Bakanlığına bağlı muze ve oren yerlerini 18 yaş ve altı, 65 yaş ve ustu Turkiye Cumhuriyeti vatandaşları, gaziler ve refakatindeki anne, baba, eş ve cocukları ile şehit yakını kimlik kartı sahipleri, engelliler ile bir refakatcisi, zorunlu hizmete tabi er ve erbaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve ozel ilk ve orta oğretim kurumlarında gorev yapmakta olan oğretmenler, universitelerin sanat tarihi ve arkeoloji bolumlerinde oğrenim goren oğrenciler, yerli ve yabancı basın kimlik kartı sahipleri, ucretsiz ziyaret edebiliyor.
30 TL ucretle satışa sunulan "Muze Kart Akademi" ise Yuksekoğretim Kurumu'na bağlı universitelerde oğrenim goren oğrenciler ile bu kurumların bunyesinde gorevli oğretim elemanı ve oğretim uyesi statusundeki personele, Bakanlığa bağlı tum muze ve oren yerlerini bir yıl boyunca ikişer defa ucretsiz ziyaret edebilmelerine olanak sağlıyor.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Muze Kart 1 Mart'tan itibaren 60 TL
Muze Kart 1 Mart'tan itibaren 60 TL
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●70 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Muze Kart 1 Mart'tan itibaren 60 TL