Ankara İl Kongresi'nde, delege Tevfik Kocak'ın kadınlara ilişkin sozleri tepki cekti. Kocak, konuşması sırasında kursude "Siyasetcinin işine, kadının işvesine aldanılmaz" dedi. Kadınlar, Kocak'a tepki gosterip, pet şişe attı. CHP Ankara Kadın Kolları eski İl Başkanı Nevin Uygur Er, kursuye cıkıp mikrofonu alarak Kocak'a en serp tepkiyi gosteren oldu.
[h=3]"KADINI AŞAĞILAYICI SOZLERDİ"[/h] DHA'ya konuşan Er, Kocak'ın konuşmasını baştan sona on sırada dinlediğini ifade ederek, "Konuşmasında baştan sona farklı icerikler vardı. Siyasi bir iceriği yoktu. Benzetmeleri kadını aşağılayıcı sozlerdi. En son o talihsiz cumleyi kullandı. Ben aşağıdan mudahale ettim; ama sesimi pek duyuramadım. Cunku cok kalabalıktı. Divan Kurulu'na da giderek o adamın kursuden indirilmesini soyledim. Divan Kurulu oradan o adama mudahale etti; ama cokta etkili olamadı. Ben de kan beynime sıcramıştı artık; cunku kadınlar konusunda hassasız, kadına yonelik aşağılamalardı. Bu aslında toplumun her kesiminde olan bir cinsiyet ayrımcılığı; ama bunu buyuk bir partinin genel kurulunda gormek bizi daha da cok uzdu. Ama bu sadece CHP'nin sorunu değil her yerde rastladığımız bir konu. O tepkiyi ister istemez vermek zorundaydım. Cunku bu soylemleri genellikle her yerde duyuyoruz; ama orada duymak daha da farklıydı. İnmesini rica ettim, inmedi ben de mikrofonu elinden aldım. Bu hareketi kim nerde yaparsa ben aynı tepkiyi gosteririm."
[h=3]"TUM KADINLARA HAKARETTİ"[/h] Kocak'a tepki gosteren partililerden CHP uyesi Ayşegul Varol ise "CHP'nin sosyal demokrat kadın bir uyesi olarak tabii ki buna tepki vermemiz cok normaldi. Bu eski vekilimizin bir gafıydı ve sonrasında ozur diledi; ama kullanılan cumle cok yanlıştı. Verilen tepki ise cok doğruydu. Biz de tepkimizi verdik, vekilimiz de sonra sahneden indi. Bu laf cok yanlıştı. Aslında tum kadınlara hakaretti. Bunun doğuda kullanılan bir cumle olduğunu soyledi kendisi; fakat bu tum Turkiye'deki kadınlara hakaretti. Olmaması gerekiyordu" dedi.
[h=3]NAZLIAKA: CİNSİYETCİ KELİMELER KULLANDI[/h] Salonda bulunanlardan CHP Ankara eski Milletvekili Aylin Nazlıaka da kursude konuşma yapan partilinin cinsiyetci bazı kelimeler kullandığını kaydederek, "Hemen kadın arkadaşlarımız ve toplumsal cinsiyet eşitliğini icselleştirmiş olan erkek arkadaşlarımızla birlikte bir tepki verdik. O da bunun uzerine ozur dileyerek kursuden indi. Olması gereken de zaten buydu. Biz gercek anlamda demokrasiyi icselleştirmiş olan bir partiyiz. O yuzden rahatlıkla birbirimizi de eleştirebiliyor ve yaptığımız yanlışları duzeltebiliyoruz. Ne mutlu ki dun de boyle bir şey gercekleşti. Bu arkadaşımız soylemiş olduğu cinsiyetci ifadelerden dolayı ozur diledi" diye konuştu.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: CHP kongresinde delegenin elinden mikrofonu alan partili: Benzetmeleri kadını aşağılayıcı sozlerdi
CHP kongresinde delegenin elinden mikrofonu alan partili: Benzetmeleri kadını aşağıla
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●49 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- CHP kongresinde delegenin elinden mikrofonu alan partili: Benzetmeleri kadını aşağıla