Eskişehir'de dun kocası tarafından bıcaklanarak oldurulen bir cocuk annesi Hafize Fidan (35), memleketi Manisa'nın Alaşehir ilcesinde gozyaşları arasında toprağa verildi.
Odunpazarı ilcesine bağlı Erenkoy Mahallesi'nde yaşayan Hafize Fidan, dun 3 yıllık eşi Ferhat Fidan ile tartışmaya başladı. Tartışma, kısa surede buyuyup kavgaya donuşurken Ferhat Fidan, eşini bıcaklayarak ağır yaraladı. Komşuların ihbarıyla gelen polis ekipleri, Ferhat Fidan'ı gozaltına alırken, Hafize Fidan ise sağlık gorevlilerince ilk mudahalesinin ardından ambulansla Eskişehir Şehir Hastanesine kaldırıldı. Doktorların tum mudahalelerine rağmen Hafize Fidan hayatını kaybederken, kocası Ferhat Fidan ise cıkarıldığı mahkemede 'kasten oldurme' sucundan tutuklandı.
[h=3]MEMLEKETİNDE DEFNEDİLDİ[/h] Kocası tarafından bıcaklanarak oldurulen Hafize Fidan icin memleketi Manisa'nın Alaşehir ilcesinde cenaze toreni duzenlendi. Talihsiz kadının cenazesi ilk olarak Yeni Mahalle Hasan Tahsin Caddesi uzerinde bulunan baba evine getirildi. Burada helallik alan aile bireyleri gozyaşlarına hakim olamadı.
[h=3]"KIZIMI DOVMUŞ, SOKAĞA ATMIŞ"[/h] Anne Meliha Kulcu, kızının tabutuna sarılarak ağlarken, baba Cetin Kulcu ise ayakta durmakta zorlandı. İki yıldır kızıyla konuşamadığını belirten Anne Meliha Kulcu, "Kızımı dovmuş sokağa atmış. Kızım sığınma evine yerleşmiş. Kendisi polismiş daha sonra istifa etmiş. Ben kızımla en son 22 ay once goruştum. Kızımın evine gittiğimde beni eve almadı, kızımı bana gostermedi. Kızım bize geldiğinde de gelip bizi de tehdit ediyordu. 'Eğer benimle geri donmezsen hepinizi oldururum, bu evi yakarım' demiş. Benim kızım o korkuyla geri dondu. O zamandan bu zamana kadar kızımın yuzunu gormedim. Telefonlarımızı acmıyordu. Kocası surekli bizi tehdit ediyordu" dedi.
[h=3]"KARDEŞİME HER GUN ŞİDDET UYGULUYORDU"[/h] Cinayete kurban giden Hafize Fidan'ın kardeşi Omer Kulcu ise "Ablam yaklaşık iki yıl once ikinci evliliğini yaptı. Gayet iyi geciniyorlardı. Eniştemiz polisti, ruhsal bunalımlara girdi. Gorevden ayrıldı. Kardeşime her gun şiddet uyguluyordu. Dun sabah kahvaltı yapmışlar, sonra aralarında tartışma başlamış, ekmek bıcağı ile kalbinin uzerinden, sol akciğer boşluğundan ve akciğerinden olmak uzere uc yerinden bıcaklamış. Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırmışlar, ilk mudahalede duran kalbi tekrar calıştırmışlar, ikinci duruşta hayatını kaybediyor. Devletimizin ve yetkililerin bu kadın cinayetlerine dur demesi lazım" diye konuştu.
[h=3]BELEDİYE BAŞKANI DA KATILDI[/h] Baba evinde helallik alınmasının ardından Hafize Fidan'ın cenazesi, Yeni Mahalle Hilalli Camisi'nde oğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Belenyaka Mahallesi Ilgın Mezarlığ'ında toprağa verildi. Cenazeye aile bireylerinin yanı sıra Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Okuzcuoğlu da katıldı.
Kaynak: İHA