Cizre'de Nezir Kılıc isimli bir vatandaş, kaymakamlık binasının 5'inci katından atlayarak intihar etti. Şırnak Valiliği'nden yapılan acıklamada yuzde 76 zihinsel ve işitme engeli bulunan şahsın hayatını kaybettiği belirtildi.
[h=3]VALİLİKTEN ACIKLAMA[/h] Valilikten yapılan acıklamada, "17.02.2020 tarihinde Nezir Kılıc isimli 46 yaşında, %76 zihinsel ve işitme engelli vatandaşımız geldiği Cizre Kaymakamlık binasının 4.katındaki koridor penceresinde intihar girişiminde bulunduğu fark edilir edilmez Cizre Kaymakamı Davut Sinanoğlu başta olmak uzere orada bulunan personel tarafından ikna girişiminde bulunulmuş ancak tum cabalara rağmen şahıs kendini aşağıya bırakarak intihar etmiş olup kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesinde yapılan tum tıbbi mudahalelere rağmen vefat etmiştir. Nezir Kılıc isimli vatandaşımızın epilepsi hastalığının olduğu ve daha once de muhtelif zamanlarda 3 defa intihar girişimlerinde bulunduğu,yapılan mudahalelerle kurtarıldığı tespit edilmiştir. Evli ve 4 cocuk babasıNezir Kılıc'a Cizre Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından belli aralıklarla duzenli olarak yardım yapıldığı anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.
[h=3]HATAY'DA BİR VATANDAŞ KENDİNİ YAKMIŞTI[/h] Turkiye'de intihar vakalarının sayısı son gunlerde artış gosterdi. Gectiğimiz gunlerde Hatay'da valilik binası onunde kendisini yakan Adem Yarıcı, "Cocuklarım ac, iş istiyorum" diyerek feryat etmişti. Yarıcı, 7 Şubat gunu meydana gelen olayda kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.
[h=3]BİR ORNEK DE KONYA'DAN[/h] Konya'da da 2 cocuk babası bir kamyon şoforu, kamyon garajında kendisini aracına asarak intihar etti. İki cocuk babası Mevlut Cankaya'nın maddi sıkıntılar yaşadığı one suruldu.
Konu ile ilgili acıklamalarda bulunan Konya Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Şen, "Nakliyeci arkadaşımızın bankalara ve cevresine borcu bulunuyordu. Ayrıca eşi ile de araları bozuktu. Borcundan ve ailevi sıkıntılarından dolayı intihar ettiğini duşunuyoruz" dedi.

Gecim sıkıntısı yaşadığı one surulen 2 cocuk babası kamyon şoforu, intihar etti Valilik onunde "Cocuklarım ac, iş istiyorum" diyerek kendini yakan baba hayatını kaybetti [h=4]Haber Videosu[/h]: Cizre'de bir kişi kaymakamlık binasının 5. katından aşağı atladı