Sosyal medyada, Oyku isimli bir kadın yanında calıştığı avukat tarafından cinsel saldırıya uğradığını one surdu. Genc stajyerin acıklamaları uzerine, İstanbul Barosu harekete gecti ve avukat M.K hakkında soruşturma başlattı.
[h=3]SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI[/h] Stajyer avukat sosyal medyada, "Herkese merhaba ben Oyku. İstanbul Barosu avukatlarından Av. M.K'nın ben ve benim gibi bircok calışanına cinsel saldırıda bulunduğunu ve tehditlerle bizi şikayetten vazgecirmeye calıştığını sizlere anlatacağım" yazılı bir mesaj paylaştı. Kısa surede yayılan mesaj sonrası İstanbul Barosu harekete gecti.
[h=3]ESKİ EŞİ ŞİKAYETCİ OLMUŞ[/h] İstanbul Barosu yonetim kurulu kaynaklarından alınan bilgilere gore, avukat M.K hakkında birkac ay once eski eşinin yaptığı şikayet nedeniyle disiplin soruşturması başlatıldı. Eski eşinin şikayet dilekcesinde M.K'dan şiddet gorduğu soylentilerinin de yer aldığı belirtildi. Baro Yonetim kurulu kaynakları, M.K'nin 3-4 yıldır akıl sağlığı ile ilgili sorunlar yaşadığı, şeker hastalığı nedeniyle de agresif olduğu bilgisini paylaştı.
[h=3]MAHKEME BAKIRKOY'E SEVK ETMİŞ[/h] Avukat M.K. hakkında, gecen yıl Cağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda ozel guvenlik gorevlilerine mukavemet ettiği gerekcesiyle dava acıldığı da oğrenildi. Avukat M.K'nin 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılaması sırasında, kullandığı ifadeler nedeniyle akıl sağlığının tespit edilmesine karar verildi. Mahkeme heyeti, M.K'nin ifadeleri ve davranışlarında "şizofreni rahatsızlığını cağrıştıracak belirtiler olduğu" gerekcesiyle Bakırkoy Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk ederek cezai ehliyeti olup olmadığına ilişkin akıl sağlığı raporu alınmasını istedi. M.K'nin yaklaşık 3 ay akıl sağlığıyla ilgili tedavi olduğu da one suruldu.
[h=3]"GORMEZDEN GELİNEMEZ"[/h] İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu sosyal medyadan konuyla ilgili yaptığı paylaşımda "Şikayetler hakkında soruşturma acıldı. Yapılan soruşturma sonuclandırıldı ve disiplin kuruluna sevk edildi. Oyku'nun anlatımı icin de re'sen soruşturma acılacaktır. Burası İstanbul Barosu... Burada bu tur olguların gormezden gelinmesi soz konusu olamaz" dedi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Yanında calışan stajyere cinsel saldırıda bulunan avukat hakkında soruşturma başlatıldı