İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, partisinden istifa ettiğini acıkladı. Yazılı acıklama yaparak aldığı kararı kamuoyu ile paylaşan İsmail Ok, "İyi Partili ailesine başarılar diliyorum. Ve İYİ Parti'deki butun gorevlerimden istifa ettiğimi saygıyla kamuoyuna ilan ediyorum." sozlerini kullandı. Peki, İsmail Ok kimdir? İşte İsmail Ok hayatı ve biyografisi!
[h=3]İSMAİL OK KİMDİR?[/h] Doğum tarihi: 1.1.1964
Kac yaşında: 56 yaşında
Nereli: Balıkesir/ Kepsut
Eğitimi: Uludağ Universitesi (Balıkesir), Necatibey Eğitim Fakultesi, Kimya Bolumu
Partisi: Milliyetci Hareket Partisi; (2009 - 2017); İyi Parti; (2017- 2020)
[h=3]İSMAİL OK HAYATI VE BİYOGRAFİSİ[/h] İsmail Ok, 1964 yılında Balıkesir`in Kepsut ilcesi Hotaşlar koyunde doğdu. İlk ve ortaokulu koyunde tamamladı. 1979 yılında Bursa Tarım Meslek Lisesi'ne girdi. Buradan, 1982'de Ziraat Teknisyeni olarak mezun oldu.
1982 yılında Uludağ Universitesi Balıkesir Necatibey Eğitim Fakultesi Kimya-Fizik Bolumu'nu kazandı. 1987'de mezun olduktan sonra, 1987-1989 yılları arasında Bursa-Yenişehir`de Sivil Savunma Memuru olarak gorev yaptı.
1989-1991 yılları arasında İstanbul-Beyoğlu Teknik Lisesi ve Endustri Meslek Lisesi'nde, 1991-1994 yılları arasında Susurluk Teknik Lise ve Endustri Meslek Lisesi` nde 1994-1999 yılları arasında, Balıkesir Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Kimya Oğretmeni olarak gorev yaptı. 1999 yılında Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'ne atandı.
Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi`ndeki oğretmenlik gorevinden, yaşadığı şehir olan Balıkesir`e hizmet etme duşuncesi ile 01 Aralık 2008 tarihinde istifa etti. 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Secimi`nde Milliyetci Hareket Partisi adayı olarak katıldığı secimi kazanarak Balıkesir Belediye Başkanı oldu.
1994-1999 yılları arasında Balıkesir Turk Eğitim-Sen Yonetim Kurulu Uyesi, 1994-2004 yılları arasında ise, Balıkesir Turkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliği ve Turk Eğitim-Sen Şube Başkanlığı gorevlerinde bulunan Belediye Başkanı İsmail Ok, halen Turkiye Kamu Calışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Turk Ocakları uyesidir.
İsmail Ok, 3 Nisan 2009 tarihinde Balıkesir Belediye Başkanlığı gorevini devralarak yeni gorevine başlamıştır. Gorev suresince herkese eşit mesafede hizmet etmeyi prensip edinen Başkan Ok, evli, iki erkek cocuk babasıdır ve İngilizce bilmektedir.
TBMM 25. ve 26. Donem MHP ve İyi Parti Balıkesir milletvekilidir.
İsmail Ok, 2019 yerel secimlerinde İYİ Parti'nin Balıkesir Buyukşehir Belediye Başkan adayı oldu.
İsmail Ok Şubat 2020'de İYİ Parti'den istifa etti.
[h=3]İSMAİL OK'UN İSTİFA ACIKLAMASI[/h] İsmail Ok, acıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Devletimize ve milletimizi zarar verecek, bolucu, yıkıcı faaliyet gosteren parti ya da sivil toplum kuruluşlarında yer alan, gucunu ve sermayesini emperyalist guclerden alan kişi ya da kişilerin asla erişemeyeceği Ataturk'umuzun Milliyetcilik anlayışı ile kurulmuş ve bu doğrultuda siyaset yapması arzu edilmiştir. Ancak bu iddiamız cok kısa bir zamanda yerle bir olmuş ve hayallerimiz yıkılmıştır. Şoyle ki sozde sivil toplum orgutu adındaki, emperyalist Soros Vakıfları'nda gorev yapanlar, başkanlık divanında en hassas gorevlere getirilmişlerdir. Daha da kotusu Genel Başkan bu durumu bilmesine rağmen bu Soros'cuların partinin en hassas birimlerinde gorevlendirilmesinde bir sakınca gormemiştir. Ve 03.09.2019 tarihinde yaptığım yazılı basın acıklaması ile ozellikle Genel Merkez Yonetimini de bu konuda eleştirmişimdir.
Yine ilk fırsatta Genel Başkanımız ile bire bir yaptığım goruşmede bu uygulamadan dolayı artık partimizin siyasi faaliyetlerine katılmayacağımı ama partiye de zarar vermeyeceğimi ifade ettim. Yine bu goruşmede artık milletvekili adayı da olmayacağımı ve yapılacak ilk genel secimde aktif siyaseti bırakacağımı da kararlı ve net bir şekilde ifade ettim. Devamla Meclis Başkanlık Divanı'ndaki gorevimden de ayrılabileceğimi ifade etmeme rağmen Genel Başkanımız kararlı bir şekilde devam etmemi istedi. Haliyle siyasi calışmalarıma secim bolgemde de son verdim. Partimizin zarar gormemesi adına bu ayrıntıları paylaşmadığım partili arkadaşlarımın yerelde hicbir siyasi calışma yapmadığım ve onları yalnız bıraktığım icin haklı olarak bana kırıldıklarını da biliyorum.
Partimiz yetkili kurulları, Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un kurucusu olmasından benim de gurur duyduğum CHP ile secim işbirliği kararı aldı. İptal edilen İstanbul secimlerinden sonra uc hafta Sayın İmamoğlu'na destek vermek icin İstanbul'a gittim. Sayın İmamoğlu secimden hemen sonra sanki yapacak hicbir işi kalmamış gibi hemen HDP'li belediyeleri ve yine ilk yurt dışı gezisinde de PKK'lı Ahmet Kaya'nın mezarını ziyaret etmiştir. Dahası, başkan eşleri ve ihanet surecinin akil adamlarından Kadir İnanır ile birlikte PKK sevicisi Demirtaş'ın yazdığı kitaptan sergilenen tiyatroyu seyretmeye gitmişlerdir. Butun bunlar artık ortağımız CHP'nin HDP ile adı konulmamış bir ortaklık yaptığının meydana dokulmesidir. Partimiz Yonetiminin milletvekilleri ile yaptığı ilk toplantıda bu durumdan rahatsız olduğumu ve bunun tarafımdan kabul edilemeyeceğini ifade ettikten sonra "Parti Yonetimin goruşunu sordum." En yetkili ağızdan verilen cevapla aynen devam edileceğini anlaşılmış oldu.
Partimizde Turk Milliyetciliği Ulkusu davasını savunan ve farklı goruşlerde cok değerli vatansever-yurtsever arkadaşlarımın varlığından cok ama cok mutluyum. Ozellikle de her biri ayrı bir değer olan cok kıymetli ve kaliteli bir TBMM Grubumuz var. Boyle seckin bir grupla calışmak benim icin ayrıcalıktı. Kurucular kurulumuz başta olmak uzere butun Turkiye'de kurucu olarak ve uye olarak katkıda bulunan butun arkadaşlarımızla gurur duyuyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendi olmak uzere başkanlık divanı uyelerim maddi manevi fedakarlık yaparak, zorluklara goğus gererek partimizi bu noktaya taşımışlardır. Başta Genel Başkanımız olmak uzere hicbir partilimiz ile dargınlığım, kırgınlığım veya şahsi bir problemim soz konusu olamaz. Genel Başkanımızın şahsında butun İyi Partili ailesine başarılar diliyorum.Ve İYİ Parti'deki butun gorevlerimden istifa ettiğimi saygıyla kamuoyuna ilan ediyorum. Ayrıca kamuoyunda yanlış algıların oluşmaması icin altını onemle cizerek ifade etmek isterim ki ne memleketimizin şu an yaşadığı ve yaşanmakta olduğu sıkıntı ve acıların baş musebbiplerinden olan Sayın Davutoğlu'nun kurduğu parti ile ne de Sayın Babacan'ın kuracağı parti ile zerre ilişkim soz konusu olamaz. Şahsım Turk Milliyetciliği Ulkusune gonul vermiş ve bu duruşumdan da asla taviz vermeyecek bir duruşa sahibim. Bu donem son milletvekilliğimdir. Bundan sonra asla milletvekili adayı olmayacağımı da ifade etmek istiyorum."
[h=4]Haber Videosu[/h]: İYİ Parti'den istifa eden Balıkesir Milletvekili İsmail Ok kimdir? İsmail Ok hayatı ve biyografisi!