Bakan Pakdemirli, şu anda pilot uygulaması yapılarak denenen yeni nesil cipli buyukbaş kupelerinden bahsetti. Kendi projesi olan kupelerin cep telefonu altyapısı kullanacağını ve veterinerlere SMS atarak bilgilendireceğini soyledi.
Turkiye tarımında onemli gelir kalemlerinden biri hayvancılık. Bakanlık da bu konuda yaptığı yeni calışmalarla hayvancılıktaki kalitenin yukselmesi ve hem hayvan hem de insan sağlığının takibinin yapılması icin projeler uretiyor.
Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul ve Aykut Yılmaz'a konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Fikri bana ait" dediği "Hayvanlar veterinere SMS atacak" diye tanıtımını yaptığı projeyi anlattı.
[h=3]"HER HAYVANIN KULAĞINA CEP TELEFONU ASACAĞIZ"[/h] Bakan Pakdemirli şunları soyledi "Kulak kupesi şu; her hayvanın kulağına bir tane cep telefonu asacağız. Yurtdışı toplantılarında anlatıyorum, cok hoşlarına gidiyor: 'Bu inekten ineğe konuşmak icin değil, insanların bilgi sahibi olması icin'. İcinde komple cep telefonu altyapısı olan bir kupe."
[h=3]"KIZGINLIK DONEMİNDEYİM' DİYE SMS ATACAK"[/h] Sistemin, hayvanın sağlık durumuyla ilgili bilgileri aktaracağını ifade eden Bekir Pakdemirli "Bu bir cep telefonu ama surekli calışan bir cep telefonu değil. Pili 5 sene dayanıyor. 2-3 gunde bir uyanacak. Ondan sonra başlayacak; 'merhaba, benim adım şu, ben buradayım, hayattayım, vucut ısım cok iyi, hasta değilim, kızgınlık donemindeyim', veterinere SMS atacak. Hemen gelecek veteriner dollemesini yapacak mesela. Belli bir coğrafi bolgeyi gecmemesi gerekiyorsa, 'bana belirlediğiniz alandayım." diye konuştu.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Bakan Pakdemirli: Her hayvanın kulağına veterinere SMS atan cep telefonu takacağız
Bakan Pakdemirli: Her hayvanın kulağına veterinere SMS atan cep telefonu takacağız
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Bakan Pakdemirli: Her hayvanın kulağına veterinere SMS atan cep telefonu takacağız