Konya'da sevgilisi tarafından darp edilen kadını kurtarmak isterken yaşanan boğuşma sonucu Ozgur Duran'ın olumune sebep olan Kadir Şeker'in olaydan onceki son goruntusu ortaya cıktı. Soruşturmanın dosyasına da eklenen goruntulerde Kadir, sırt cantasıyla tramvaya biniyor. Kadir'in, kent merkezinden bindiği tramvaydan Yazır mahallesindeki Piri Reis tramvay durağında (Ozgur Duran'ın yaşamını yitirdiği bolge) indiği goruluyor.
Konya'da Piri Reis parkında sevgilisi Ayşe Dırla'ya bağırarak kufurler eden ve kamelyayı yumruklayan Ozgur Duran'a mudahale etmek isterken boğuşma sırasında Duran'ın olumune neden olan Kadir Şeker'in cezaevindeki tutukluluk sureci devam ediyor.
[h=3]GUVENLİK GORUNTUSUNE ULAŞILAMADI[/h] Cinayetle ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcılığı butun delilleri eksiksiz toplayarak Emniyet Kriminal Dairesi ile Adli Tıp Kurumu'na gonderdi. Polis, Kadir Şeker cinayetiyle ilgili olayın yaşandığı park ve cevresinde guvenlik kamerası araştırması yaptı. Akşam saati olduğu icin karanlık olan park ve cevresinde herhangi bir guvenlik kamerası goruntusune ulaşılamadı.
[h=3]SON GORUNTU DOSYADA[/h] Ancak soruşturmada Kadir'in cinayetten once tramvayda kaydedilen goruntuleri ortaya cıktı. Soruşturma dosyasına giren o goruntulere ulaşıldı. Olay akşamı kutuphanede ders calışan Kadir sırt cantasıyla tramvaya bindi. Tıp fakultesini kazanmak icin etut merkezine giden Kadir'in, kent merkezinden bindiği tramvaydan, teyzesinin evine gitmek icin Yazır mahallesindeki Piri Reis tramvay durağında indiği goruldu.
[h=3]KADİR'İN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK İFADE[/h] Ote yandan Kadir Şeker'in soruşturmasına eklenen yeni ifadeye de ulaşıldı. Maktul Ozgur Duran'ın kuzeninin verdiği ifade, Kadir'in kaderini değiştirebilir. Ozgur Duran'ın amcasının oğlu B.D, Ayşe Dırla'nın darp edildiğini soyledi.
Antalya'dan 3 cocuğu ve eşini terk ederek Ozgur Duran ile birlikte once Eskişehir'e daha sonra Konya'ya kacan Ayşe Dırla'nın celişkili ifadelerini curuten ifadenin detaylarına ulaşıldı.
Ozgur Duran ve Ayşe Dırla'nın yaşadığı evde bulunan B.D'nin Eskişehir'de ifadesi alındı. B.D. Ozgur ile Ayşe'nin Eskişehir'de yanına geldiklerini daha sonra onların Konya'da kiraladığı evde bir sure kaldığını belirterek olay akşamı yaşananları butun detaylarıyla anlattı.
[h=3]"YUZUNU YUMRUKLADI"[/h] B.D. "Ozgur ile Ayşe evde surekli tartışıyordu. Olayın yaşandığı akşam Ozgur alkol almıştı. Ayşe ile yine tartıştıktan sonra Ayşe'yi odaya kapatıp darp etti.
Yuzu yumruklanan Ayşe odadan cıkıp 'ben surekli dayak yediğim evde daha fazla duramam' diyerek evden cıktı. Daha sonra da evden Ozgur cıktı. Evde surekli tartışmalar ve kavgalar yaşandığı icin bende cıkıp Eskişehir'e gittim" dedi.
Eskişehir'e giderken Ayşe Dırla'nın kendisini aradığını anlatan B.D. "Ayşe olayın nasıl geliştiğini bana telefonda anlattı. Evden cıktıktan bir sure Ozgur'u parka cağırmış. Ozgur kendisine bağırırken bir genc yardım etmek icin yanlarına gelmiş. Genc (Kadir) 'abi neden ağlatıyorsun kadını?' demiş.
[h=3]"KACMAYA CALIŞIRKEN BOĞAZINI SIKMIŞ"[/h] Ozgur de sana ne lan benim karım demiş. Ayşe de ben eşiyim demiş. Genc (Kadir) geri donup giderken Ozgur arkadan saldırmış. Yere yatırıp genci darp etmiş. Daha sonra kalkıp kacmaya calışırken Ozgur gencin boğazını sıkmış.
Bu sırada ikisi de yere duşmuş. Ayşe telefonda bu sırada Ozgur'un kalbinden bıcaklanarak hayatını kaybettiğini soyledi. Ozgur, işsizdi calışmıyordu. Yanlarında bir miktar paraları vardı. O parayla gecimlerini sağlıyorlardı" dedi.
[h=3]GERCEĞİ SAKLAMIŞ[/h] Soruşturma dosyasına yeni giren ifadeyle Ayşe Dırla'nın gerceği sakladığı bir kez daha gun yuzune cıktı. Dırla, poliste verdiği ifadesinde "Kadir'in bıcak vurma anını gormedim. Ama yanımıza geldiğinde ve ayrılmak uzere hareket ettiğinde bıcağı gordum diyen kadın gazetecilere yaptığı acıklamada Ortada bıcaklamayı gerektirecek bir durum yoktu. Karı-koca arasında yaşanabilecek bir tartışmaydı bizimki" demişti.

Kadir'in montunda bulunan kan, Ozgur Duran'a ait cıkarsa soruşturmanın seyri değişecek Kadir Şeker olayında Ozgur Duran'ın kuzeni konuştu: Ayşe beni arayıp Ozgur'un Kadir'e saldırdığını soyledi Kadir Şeker, kendisine "katil" denilmesine uzulduğunu dile getirdi Unlu isimler, Kadir Şeker'in aleyhine konuşan kadına tepki gosterdi Kadir Şeker olayındaki şiddet mağduru kadının celişkili ifadeleri kafa karıştırıyor [h=4]Haber Videosu[/h]: Kadir Şeker'in cinayetten onceki son goruntusu ortaya cıktı