Google tarafından piyasaya surulen Android işletim sistemi, gunumuzde milyonlarca akıllı telefona hayat veriyor. Apple dışındaki neredeyse tum akıllı telefon ureticileri, piyasaya surdukleri akıllı telefonlarında Android işletim sistemi kullanıyorlar. Bu işletim sisteminin acık kaynak kodlu olması, şirketler icin ozelleştirilmiş Android arayuzleri geliştirilmesine de yardımcı oluyor.
EMUI ve MIUI gibi Android tabanlı arayuzlere zaten pek coğumuz alışığız. Şimdi ise sizlere, pek cok kişinin bilmediği bir arayuzden bahsedeceğiz. Bu arayuz, kullanıcıların gizliliklerine odaklanıyor ve internetteki maksimum guvenliği sağlıyor. "CopperheadOS" olarak isimlendirilen bu arayuz, gectiğimiz donemlerde Nexus ve bazı Pixel modellerinde aktif olarak kullanılmıştı.

CopperheadOS, bir suredir eski popularitesini yitirmişti. Hatta bu arayuzun geliştirici şirketi olan Copperhead Limited'ın kendi icerisinde sorunlar yaşadığı ve CopperheadOS'u bırakmayı duşunduğu bildiriliyordu. Ancak şimdi, herkesi ters koşe yapan bir gelişme yaşandı. CopperheadOS, Android 10 tabanlı olarak guncellendi ve tuketicilerin hizmetine sunuldu.
Android 10 tabanlı CopperheadOS'un duyurusu, şirketin resmi Reddit hesabı uzerinden yapıldı. Yapılan acıklamalarda, CopperheadOS ile calışan Pixel 2 ve Pixel 2 XL telefonların, yeni surumu hemen alacakları bildirildi. Boylelikle pek cok kullanıcı, Android 10 tabanlı yeni CopperheadOS deneyimini yaşamaya hemen başlayabilecekler.

CopperheadOS'un yeni surumu, Android 10'un sunduğu tum ozelliklere sahip. Hatta Android 10'un yeteneklerinin fazlasına da sahip olan yeni surum, tuketicilerin guvenliğini en ust duzey tutmayı vadediyor. Ayrıca kullanıcılar, CopperheadOS'un yeni surumuyle birlikte uygulama pencerelerini hem ozelleştirip hem de boyutsal olarak ayarlayabilecekler. Tum bunlara ek olarak CopperheadOS'un yeni surumunde, varsayılan internet tarayıcısı olarak "DuckDuckGo" bulunuyor.
Android 10 tabanlı CopperheadOS'un kapsamının ne olacağı şu an icin bilinmiyor. Şirket, yeni arayuzunu daha geniş bir model paketi icin sunabileceği gibi CopperheadOS'un kapsamını sadece Pixel modelleri ile de sınırlayabilir. Ancak bu arayuzun ilerleyen donemlerde pek cok kullanıcının dikkatini cekeceği, su goturmez bir gercek.