6 yaşında gorme yetisini kaybeden Burak Koray Polat, Lise 3 ’e kadar eğitimine Ankara ’da devam etti. Lise 3 ’te misafir oğrenci projesi kapsamında ABD ’ye giden Polat orta oğrenimini ABD ’de tamamladıktan sonra Miami Universitesi Yazılım Muhendisliği bolumunu burslu okudu.
Burak Koray Polat, yazılım muhendisliği bolumunun son sınıfında sosyal medya devi Facebook ’a başvurdu. Polat, Facebook ’a başvurusunun kabul edilmesinin ardından şirketin yazılı ve sozlu sınavlarını başarı ile gecti ve Facebook ’ta calışan ilk gorme engelli Turk yazılım muhendisi olarak kariyerine başladı.

Başarısı ile ilgili bir acıklama yapan Burak Koray Polat, başarısındaki en buyuk payın annesine ait olduğunu belirtti. Polat, Facebook ’a yaptığı iş başvurusunun olumlu karşılanmasının ardından mezuniyetine gelen annesini Facebook ’un logoları olan bir yelekle karşıladığını soyledi.
Burak Koray Polat ’ın annesi Zeynep Nur Polat ise eğitim hayatı boyunca başarılı bir oğrenci olan oğlu ile ovunduklerini belirtti. Zeynep Nur Polat, “Onun başaracağına inanıyordum. Normal insanlar, cocuklarını nasıl yetiştiriyorsa ben de onu oyle yetiştirdim. Yurt dışına gitmek icin cok caba sarf etti ve zoru başardı” dedi.
Burak Koray Polat, eğitim gorduğu Miami Universitesi ’nde gorme engelli oğrencilerin kampus icinde istedikleri yerlere yardım almadan gitmesi icin bir navigasyon programının hazırlanmasına da onculuk etti. Polat, Turkiye ’de bilim alanında ilerlemek isteyen gorme engelli oğrencileri bir platformda bir araya getirmek istiyor.