İnegol Belediyesi'nin bu yıl 4'uncusunu duzenlediği Kitap Gunleri Fuarı'nda konuşan Prof. Dr. Canan Karatay koronaviruse karşı aşının etki gostermeyeceğini ifade etti.
[h=3]"TEK AŞI DOĞAL BESLENMEK"[/h] Bir vatandaşın aşırlarla ilgili sorusuna ise Karatay şu cevabı verdi: "Ben cocuk doktoru değilim, ben grip aşısına karşıyım. Bakın koronavirus cıktı. Bu sene kullanılan grip aşısı 2016 yılının viruslerine karşı yapılmış. 3 tane krofinya virusunde uretmişler bu sen yapıyorlar. Ama virusler bu kadar teknoloji uzay ileride ama insanlar daha virusleri halledemedi. Virusler her sene her dakika kılıf değiştirir. Goruyorsunuz koronaviruse aşı, kardeşim koronaviruse aşı yapamazsınız. 18 ay 24 ay sonra cıkacak dediler zaten o zaman koronavirus kalmıyor. 7 tur koronavirus var şimdi. 2019'u konuşuyor ondan oncekiler ne oldu. Diğer viruslerden farkı yok mangalda kul bırakmıyorlar. Virus demek canlı vucudun icinde hayvanda olabilir, bitkide olabilir yaşar buyur kuru yerde yaşamaz. Yani hucre icerisine girer hucrenin icindeki materyelleri kullanır buyur hucreyi parcalar. Hucrenin icine girebilmesi icin hucrenin kapıları acılması lazım. Zayıf bir hucrede kapılar acılır. Sağlık bir hucrede kapılar kale kapısı gibi sağlam acılmaz ve hastalanmayız. Ben onu soyluyorum onun icin doğal besleneceğiz. Virus ve griplerin her sene yenisi cıkar bunun aşısı olmaz. Bunun tek aşısı tek yolu kendi hucrelerimizin guclu ve sağlık kılmaktır.",
[h=3]DAHA ONCE DE KELLE PACA CORBASI İCMEYİ TAVSİYE ETMİŞTİ[/h] Prof. Dr. Canan Karatay, daha once yaptığı bir acıklamada da "Kelle ve ayak paca super besindir. O kadar superdir ki, yaşlıların diz, kalca ve bel ağrılarını giderir. Hastalıkları onler, koronavirusu onler ve diğer butun virusleri onler. Vucudunuzun bağışıklık sistemi guclu olursa hicbir hastalık bulaşmaz size. Onun icin sabah akşam kelle paca yemeği ihmal etmeyiniz." demişti.
[h=3]"TEHLİKELİ OLAN İKİ YAĞDAN UZAK DURUN"[/h] 2 turlu yağın tehlike arz ettiğini de ifade eden Karatay, "Biri fabrikadan cıkan trans yağdır. Kalp krizi yapar, felc yapar, şeker hastası yapar. Kolesterolu de o cıkarır. Bir de şekere bağlı, rafine unlara bağlı trigliseridlerdir. Tehlikeli olan bu iki yağdan uzak durursak sağlığımıza kavuşuruz" dedi.
[h=3]"YUMURTA, KALP KRİZİNİ ONLUYOR"[/h] Gelen bir soru uzerine kahvaltının en onemli oğun olduğuna vurgu yapan Canan Karatay, "Uykudan sonra, uzun sure ac kaldıktan sonra yediğimiz ilk oğun kahvaltıdır. Kahvaltıda sağlıklı besinleri vucudunuza arz ederseniz, butun gun dinc olur ve hasta olmazsınız. Bu cok doğru bir sozdur. Ama Karatay kahvaltısı yapacaksınız. Yumurta yemeyin diye senelerce insanları kandırdılar. Yumurtanın sarısı bilakis şeker hastalığını iyileştiriyor. Yumurta butunuyle şeker hastalığını iyileştirip kalp krizini onluyor. Bunlara kanmayın efendim. Yumurta super besindir. Tereyağı super bir besindir. Akıl paraşut gibidir, acık olursa calışır. Kanmayın bunlara" ifadelerinde bulundu. Karatay, yine bir vatandaşın İnegol Kofte hakkındaki sorusu uzerine, "İnegol kofte istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Doyana kadar yiyin sakıncası yok" dedi.
[h=3]CİN'DE OLU SAYISI BİN 666'YA YUKSELDİ[/h] Cin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilen koronavirusun Kovid-19 kısa surede diğer şehir ve ulkelere yayılması uzerine Dunya Sağlık Orgutu (DSO) "acil durum" ilan etmişti.
Cin'de, koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle can kaybı 1666'ya, virus bulaşan kişi sayısı 68 bin 500'e yukseldi.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Canan Karatay: Koronaviruse karşı aşı işe yaramaz