Rusya'nın İstanbul Buyukelciliği'nin de bulunduğu İstiklal Caddesi'ndeki bir cadde uzerine dev Putin posteri asmaya calışan Rus sanatcı Alexander Donskoy "Putin, Rusya'yı bir super kahraman gibi ele gecirdi" dedi. Donskoy ile guvenlik gucleri arasında arbede yaşanırken, posterler kısa bir sure icinde toplandı.
[h=3]"PUTİN RUSYA MI?"[/h] Donskoy, dun akşam saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Putin'in dev posterlerini asmaya calıştı. "Putin, Rusya mı?" isimli projesini "sanat meraklılarına" tanıtmak istediğini dile getiren Donskoy'un dev cizimlerinde Putin bir super kahraman gibi resmedildi. Reuters'a konuşan Donskoy, "Şu anda Rusya ile Turkiye arasında bir gerilim var. Ben de buraya Turkiye'nin merkezine ve Rusya başkonsolosluğunun da bulunduğu ana caddeye gelerek Rusya'nın Putin olduğunu gosteriyorum" dedi.
[h=3]"BEN BARIŞ ELCİSİYİM"[/h] Donskoy, "Putin'in Rusya'yı nasıl ele gecirdiğini gostermek istiyorum. Aynı bir super kahraman gibi yaptı bunu. Ben de portrelerin uzerine 'Putin bir super kahraman' yazdım. Bu gosterinin bir benzerini ABD başta olmak uzere bircok ulkede de yapmak istediğini soyleyen Donskoy, "Diğer Batılı demokratik ulkelerde de yapacağım. Rus halkının, Putin'e yonelik uygulanan yaptırımlarının aslında kendilerine yapılıyormuş gibi gorduğunu gostermek istiyorum. Ben barış elcisiyim" ifadesini kullandı.
[h=3]"İZNİ YOK"[/h] Donskoy'un cizimleri kısa bir sure icerisinde toplandı. Olayla ilgili acıklama yapan yetkililer Donskoy'un boyle bir etkinlik icin yasal izin almadığını duyurdu.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Rusya'nın İstanbul Buyukelciliği'nin bulunduğu sokağa Putin posteri asılmasına izin verilmedi