Corum'da bir iş yerinin acılışında dua okuması icin kursuye davet edilen Hitit Universitesi İlahiyat Fakultesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, "Acılış duasını hic bilmiyorum" dedi. Acılışa katılan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman'ın da yer aldığı protokol kısa bir sure şaşkınlık yaşadı.
Cumhuriyet'in haberine gore, Corum Valisi Mustafa Ciftci, AKP Corum Milletvekili Erol Kavuncu, Hitit Universitesi Rektoru Prof. Dr. Ali Osman Ozturk, esi AKP Corum Milletvekili Salim Uslu, AKP İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve AKP Merkez İlce Başkanı Erhan Akar'ın da katıldığı acılışta Corum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, acılış duasını yapması icin sahneye Hitit Universitesi İlahiyat Fakultesi Oğretim Uyesi ve aynı zamanda Rektor Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek'i davet etti.
[h=3]"ACILIŞ DUASINI HİC BİLMİYORUM"[/h] Belediye Başkanı Aşgın'ın dua okuması icin yaptığı davet uzerine kurdelenin başına gelen Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, kısa bir bekleyişin ardından, "Acılış duasını hic bilmiyorum" dedi.
[h=3]ŞAŞKINLIK YAŞANDI[/h] Bu acıklama uzerine protokol uyeleri şaşkınlık yaşarken araya giren Corum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, "O zaman Halil İbrahim bereketiyle kurdeleyi keselim" dedi. Bu cağrı uzerine protokol kurdeleyi keserek iş yerinin acılışını yaptı.
[h=3]PROFESOR İMAM HATİP MEZUNU[/h] 1968'de Bayburt iline bağlı Aydıntepe ilcesinde doğan Halil İbrahim Şimşek, İlkokulu Aydıntepe'de, orta ve lise oğrenimini Bayburt İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1993'te Ondokuz Mayıs Universitesi İlahiyat Fakultesi'nden mezun oldu. 1994'te Gazi Universitesi Corum İlahiyat Fakultesi Temell İslam Bilimleri Tasavvuf Anabilim Dalına Araştırma Gorevlisi olarak atandı. 1996'da Ondokuz Mayıs Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu'nde yuksek lisansını tamamladı.
[h=3]UNİVERSİTEDE REKTOR YARDIMCISI[/h] 1996'da Ondokuz Mayıs Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu'nde başladığı doktora oğrenimini 2000 Bahar doneminde dikey geciş yaptığı Ankara Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu'nde 2002'de tamamlayıp Doktor unvanı aldı. 2003'te Yardımcı Docent kadrosuna atandı. 2006'da kadrosu Hitit Universitesi İlahiyat Fakultesi'ne aktarıldı. 2008'de Docent ve 2014'te Profesor unvanı aldı. 2016-2019 arasında 40/b kapsamında gecici gorevle Bayburt Universitesi'nde oğretim uyesi ve rektor yardımcısı olarak calıştı. Halen Corum Hitit Universitesi İlahiyat Fakultesi'nde oğretim uyesi ve rektor yardımcısı olarak calışıyor.
İlahiyat profesorunun 'Acılış duasını hic bilmiyorum' sozleri Numan Kurtulmuş'u şaşır
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İlahiyat profesorunun 'Acılış duasını hic bilmiyorum' sozleri Numan Kurtulmuş'u şaşır