Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan donuşu sırasında ucakta gazetecilere gundeme dair onemli acıklamalar yaptı. Yurt dışında FETO ile mucadelenin ne aşamada olduğunu anlatan Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un acıklamalarına da sert tepki gosterdi.
[h=3]"İLKER BAŞBUĞ'A SORUYORUM"[/h] Erdoğan, "Biz yaptığımız bazı değişikliklerle Yuksek Askeri Şura'da sivillerin ağırlığını one cıkardık. Şimdi Sayın Başbuğ soruyor. Ben de Sayın Başbuğ'a soruyorum. Muhatap almak istemem ama sormak zorundayım. Cunku halkımın bilmesi lazım. Durust davranmıyor. İnandıklarını sonuna kadar savunacakmış. Ya sen inandıklarını savun da ama durust savun. Bir tane boruyu gostermek suretiyle milleti aldatamazsın. Once şunu anlatman lazım. Senin Kara Kuvvetleri Komutanlığın doneminde, Genelkurmay Başkanlığın doneminde acaba kac FETO'cuyu ihrac ettiniz? Once bunu anlatması lazım. Soyle, "Şu kadar kişiyi ihrac ettik" de. Aynı şekilde -tabi şu anda rahmetli oldu- Yaşar Paşa doneminde kac kişiyi ihrac ettiniz Soyleyin, oyle bir şey yok" şeklinde konuştu.
[h=3]İLKER BAŞBUĞ NE DEMİŞTİ?[/h] Başbuğ, 26 Haziran 2009'da Meclis'ten gecirilen torba yasadaki 'asker kişilerin ozel yetkili mahkemelerde yargılanması'na ilişkin maddeyi hatırlatmış, "Teklifini getiren siyasiler araştırılsın. FETO'nun siyasi ayağı yok dersek gercek inkar olur" demişti.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a: Genelkurmay Başkanlığın doneminde kac FETO'cu ihrac ettiniz?
Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a: Genelkurmay Başkanlığın doneminde kac FETO'cu ihrac ettin
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a: Genelkurmay Başkanlığın doneminde kac FETO'cu ihrac ettin