Turkiye Buyuk Millet Meclisi'nde (TBMM) AK Parti ve İYİ Parti arasında doğal gaz fiyatları yuzunden tartışma cıktı.
Meclis Genel Kurulu'nda "Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" goruşmeleri şiddetli tartışmalara sahne oldu.
Tartışmalar sırasında, İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Lutfu Turkkan da sık sık soz aldı. Turkkan, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'un iktidarı zamlar uzerinden eleştirmesine karşılık AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Ozkan'ın sarf ettiği sozlere tepki gosterdi.
[h=3]"AZ YİYİN BEYLER AZ YİYİN"[/h] Goruşmeler sırasında soz alan İYİ Partili Fahrettin Yokuş, "Peşin doğal gaz alıyorum, kartım var ama sonradan bana doğal gaz fiyat farkı geliyor. Cunku soygun duzenini boyle kurdunuz. Bu soygun olduğu surece doğal gaz tuketenlerin yuzune nasıl bakıyorsunuz" diye sordu. Yokuş, daha sonra bir memurun yazdığını dile getirdiği "Az yiyin beyler, az yiyin" şiirini okudu.
Fahrettin Yokuş'un okuduğu şiire AK Partililer tarafından tepki gosterilirken soz alan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Ozkan, bu uslubun, AK Parti'ye alenen hakaret olduğunu soyledi.
[h=3]TURKKAN: 'HESAP SORACAĞIM' DİYEMEZ[/h] Cahit Ozkan, "Bunun hesabını vereceksin. Sana bu yaptığın konuşmaları asla bırakmayacağız" diye cevap verirken Lutfu Turkkan, "Konuşmacılarımızın ifadesinde yer alan iddiaları reddedebilirsiniz, kabul etmeyebilirsiniz, bunları farklı tablolarla sergileyebilirsiniz ama hic kimse bu gruba parmak sallayarak 'Hesap soracağım' diyemez. Ne yapacaksınız? Ne yapacaksınız onu soyluyorum? Dovecek misiniz? Adam burada, 250 kişisiniz, biz de 7 kişiyiz. Haydi buyurun arkadaşlar, bu kadar kolay bu iş, buyurun gelin" ifadeleri kullandı.
[h=4]Haber Videosu[/h]: AK Partililerle kavga eden İYİ Partili vekil: Dovecek misiniz? 250 kişisiniz, biz 7 kişiyiz hadi buyurun
AK Partililerle kavga eden İYİ Partili vekil: Dovecek misiniz? 250 kişisiniz, biz 7 k
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●44 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- AK Partililerle kavga eden İYİ Partili vekil: Dovecek misiniz? 250 kişisiniz, biz 7 k