Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pakistan ziyaretleri doğrultusunda Pakistan Meclisi'ne seslenmişti. Erdoğan konuşmasında meclis uyelerinden buyuk alkış toplarken, bir ovgu de Pakistan Başbakanı Imran Khan'dan geldi. Khan, "Erdoğan'ın bu konuşmasını goze alarak şunu soyleyebilirim ki; Pakistan'da secime girse kazanır" ifadelerini kullandı.
[h=3]"İLK KEZ GORUYORUM"[/h] Başbakan Khan, "Bugun Başkan Erdoğan Pakistan Meclisi'nde. Erdoğan'ın bu konuşmasını goze alarak şunu soyleyebilirim ki; Pakistan'da secime girse kazanır. Ben hukumet sıralarının masalara vurduğunu gordum. Ama hem muhalefetin hem de hukumetin ilk defa masalara vurduğunu goruyorum. Başkan icin buyuk bir takdir. Pakistan halkı sizi cok seviyor. Hangi siyasi goruşten olursa olsun, Pakistan halkı sizi Musluman dunyasında yaşanan tum olaylar icin sesini yukselten lider olarak goruyor" ifadelerini kullandı.
[h=3]MASALARA VURMUŞLARDI[/h] Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Parlamentosunda gercekleştirilen Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumunda bir konuşma gercekleştirmişti. Burada onemli acıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turkiye ile Pakistan arasındaki tarihi dostluktan bahsederken sozleri sık sık alkışlanmıştı. Ote yandan Pakistan'da parlamento uyelerinin alkışlamak yerine ellerini masaya vurması dikkat ceken bir diğer detay olmuştu. Turk kulturunde protesto anlamına gelen ellerini masaya vurma hareketi, Pakistan'da alkışlamak anlamına geliyor.

Son dakika: Pakistan'da bir konuşma gercekleştiren Erdoğan'ın sozleri, masaya vurularak kesildi [h=4]Haber Videosu[/h]: Pakistan Başbakanı: Erdoğan Pakistan'da secime girse kazanır