İstanbul Avcılar'da farklı zamanlarda 2 yaşındaki bebeğine işkence yaptığı ve vucuduna iğne ile camaşır suyu enjekte ettiği gerekcesiyle tutuklanan Ezgi K.'nın davasının gorulmesine devam edildi. Bakırkoy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmada tutuklu sanık Ezgi K. ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmaya şikayetinden vazgecen baba Eray K. ise katılmadı.
[h=3]"BURADA BİR COCUK İSTİSMARI OLABİLİR"[/h] Duruşmada tanık olarak dinlenen mağdur bebek E.M.K.'nın doktoru Hasan Onal, Cocuk Metabolizma Bolum Şefi olarak gorev yaptığını soyleyerek, "Kanuni Sultan Suleyman Hastanesinde calışıyorum. Hasta hemen hemen hastanenin her bolumune değişik zamanlarda farklı şikayetler ile gelmiş. Son olarak acil servise kol ve bacağında şişlik şikayeti ile başvurmuş. Hastayı takip eden arkadaşlar 'burada bir cocuk istismarı olabilir' şeklinde uyarıda bulundu ve cocuk bizim birime yattı" şeklinde konuştu.
[h=3]"OYNAMASI İCİN BEBEĞİN PİS BEZİNİ ONUNE KOYUP CİMDİKLEMİŞ"[/h] Cocuğun hastaneye yatırılmadan once tum birimlerin cocuk istismarı konusunda uyarıldığını aktaran Onal, "Turkce bilmeyen ama akıllı bir Suriyeli anneyi de aynı odaya aldık. Şişlik icin farklı bir hastaneden film cekilmesi amacıyla anne ve bebeği sevk ettik. Bebek geri donduğunde kulağının arkasında bir cizik ve kafasında şişlik vardı. Tomografi cektirdiğimizde kafadaki şişlik doğrulandı. Bu arada cocuğun ishali başladı. Biz de Suriyeli anneden bilgi istedik. Suriyeli anne, sanığın pis bezini acarak oynaması icin bebeğin onune koyduğunu ve cocuğun kol ve bacaklarındaki şişlikleri cimdiklediğini soyledi. Bunun uzerine şuphemiz netleşti. Tomografi bolumunden sahte bir randevu ayarladık. Oradaki kameralar iyi cekiyordu ve sucustu yapmak istedik. Ancak tomografi saatinden once cocuk morardı. Oksijen verdik ve cocuk toparlandı" dedi.
[h=3]"TEDAVİDEN OLUMLU SONUC ALDIK"[/h] Tanık doktor, baba ve annenin cocuğun duzelmediği gerekcesiyle tepki gosterdiğini soyleyerek, "Ben babaya anne ile ilgili şuphemiz olduğunu soyleyerek, cocuğun yanından ayırmak istediğimi aktardım. Baba da bunu kabul etti. Anne cocuğun yanından ayrıldı ancak kol ve bacaklardaki şişlikler gecmedi. Biz o bolgeye ultrason ile baktık ve bir sıvı olduğunu gorduk. Sıvıyı alıp incelemek istedik ancak miktarı cok azdı. Sıvının kimyasal bir madde olabileceği duşuncesi ile kortizon tedavisine başladık. Bu tedaviden olumlu sonuc aldık ve şişlikler duzeldi. 2 hafta sonra baba tekrar geldiğinde olayı anladı. Birkac gun sonra ise annenin ifadesi ortaya cıktı. Annenin ifadesinde anlattığı şeyler ile cocuğun hastanede tedavi gorduğu durumları doktor arkadaşlar ile değerlendirdik. Diğer yatışlardaki bulgularla uyumlu olduğunu tespit ettik" dedi.
[h=3]"DAHA ONCEKİ YATIŞLARI DA KANAMALAR SEBEBİYLEYMİŞ"[/h] Anne hapishaneye girdikten sonra da cocuğun kontrollerini kendisinin yaptığını soyleyen Onal, "Cocuk kontrollere geldiğinde iyiydi. Ben nadir hastalıklar branşında uzmanım. Cocukta bir hastalık olmadığını gordum. Daha onceki hastane yatışları da acıklanamayan kanamalar nedeniyleymiş" şeklinde beyanda bulundu.
[h=3]"HASTANELERDE YAŞAMAK İSTEYEN ANNELER BOYLE ŞEYLER YAPIYOR"[/h] Bu olaydan sonra Erzurum'da bebeğine insulin yapan bir annenin hasta cocuğu ile geldiğini aktaran tanık Onal, "Onunla da ilgili mahkeme sureci başladı. Ev koşulları cok iyi olmayan, hastanede yaşamak isteyen anneler genelde boyle şeyler yapıyor. Ben şuphelendiğim annelere burada istediğin kadar kal ama cocuğa zarar verme şeklinde uyarıda bulunuyorum" dedi.
[h=3]SANIK AVUKATI İDDİALARI REDDETTİ[/h] Soz verilen sanık avukatı, annenin bebeğe işkence yapmadığını, bebeğin doğuştan bir kanama hastalığı olduğunu one surdu. Bunun uzerine tanık doktor, "Doğuştan olan kanama hastalıkları sonradan gecmez. Bu bebek tedavi edildiğinde hastalığı gecti. Gobek deliğine, burun icine gibi yerlere sıvı enjeksiyonu yapılıyormuş. Sıvı, inceleme icin yeterli miktarda değildi. Ancak bir sıvı olduğuna dair rapor tuttuk" dedi.
[h=3]"BEN KOTU BİR ANNE DEĞİLİM"[/h] Savunması sorulan sanık anne Ezgi K. ise, "Ben kotu bir anne değilim. Kotu bir anne olsam cocuklarım cezaevinde ziyaretime gelmezdi" dedi.
Sanığın savunmasının ardından mahkeme başkanı Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda sanığın atılı suca karşı cezai ehliyetinin tam olduğunu soyledi. Goruşu sorulan cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamını istedi. Soz verilen muşteki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ise baba şikayetten vazgectiği icin cocuğa kayyum atanmasını talep etti. Sanık avukatları ise tahliye talebinde bulundu.
[h=3]BEBEĞE KAYYUM ATANDI[/h] Ara kararını acıklayan mahkeme heyeti, mağdur cocuğun Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek kolunda herhangi bir organ zayıflığı olup olmadığının araştırılmasına, sanığın yeniden Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek cezai ehliyeti yonunden rapor aldırılmasına ve babanın şikayetci olmaması nedeniyle cocuğa kayyum atanmasına karar verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına hukmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.
[h=3]İDDİANAME[/h] Bakırkoy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 20 Şubat 2019 tarihinde tutuklanan anne Ezgi K.'nın polis merkezinde verdiği ifadesine yer verilmişti. İddianamede anne Ezgi K'nın cocuğu E.M.K.'ya bir turlu ısınamadığı icin olmesi amacıyla şırınga iğnesini ağzına batırıp kan gelmesini sağladığı ve bu nedenle hastaneye goturduğu belirtilmişti. İddianamede anne Ezgi K.'nın cocuğunun burnuna, ağzına, kulağının ic kısmına ve gobek deliğine şırınga iğnesini bircok kez batırarak kan gelmesini sağladığı, vucudunun ceşitli yerlerini sıkarak morluklar oluşturduğu, bu nedenle bebeğin hastanede 20 gun yatırıldıktan sonra teşhis konulamayarak başka bir hastaneye sevk edildiği anlatılmıştı. Anne Ezgi K.'nın bebeğinin hastanede tedavi gorduğu sırada da koluna takılı damar yolu iğnesine de sıvı sabun enjekte ettiği, durumu fark eden doktorun baba Eray K.'yı uyardığı da iddianamede belirtilmişti. Anne Ezgi K.'nın polis merkezine giderek sucunu itiraf ettiğinin anlatıldığı iddianamede, sanık hakkında 'cocuğa karşı tasarlayarak, canavarca hisle eziyet cektirerek kasten oldurmeye teşebbus' sucundan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.
Kaynak: İHA