Ceşitli ziyaretlerde bulunmak uzere Bursa'ya gelen Akşener, tarihi Ulu Cami civarındaki ve tarihi Kapalı Carşı'daki esnafla buluştu. Ardından Mudanya ilcesine gecen Akşener, bir otelde duzenlenen toplantıda, partisinden istifa eden milletvekillerine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.
[h=3]"İSTİFA EDEN ARKADAŞLARLA İLGİLİ OLUMSUZ KELİME ETMEDİM"[/h] İstifalara saygı duyulması gerektiğini belirten Akşener, şoyle konuştu: "Bizim Tuğba hanımla beraber dort arkadaşımız partimizden istifa etti. Bir milletvekili arkadaşımız MHP'ye gecti. Bir milletvekili arkadaşımız bağımsız kaldı. Bizden secilmiş bir milletvekili arkadaşımız da AK Partiye gecti. Dun istifa eden Tuğba hanımın neden istifa ettiği hakkındaki benim bilgim, teşkilat uzerinde bir ters duşme neticesinde olduğu. İstifa etmiş hicbir arkadaşım hakkında olumsuz bir kelime etmedim. Cunku istifa tek taraflı saygı duyulması gereken bir kavramdır. Benimle istifa edeceğine dair bir konuşma yapmadı. O nedenle yaptığı acıklamanın dışında bir şey bilmiyorum. Bildiğim, il başkanlığının iki ilce başkanını tedbirli olarak disipline sevk etmesi diye bir resmi yazısının olduğu."
Akşener, istifa eden milletvekilleriyle ilgili kararı en iyi secmenin vereceğini vurguladı.
[h=3]BİZ TURKİYE'NİN CIKARLARINI TERCİH ETTİK[/h] Secimlerde partisinin değil Turkiye'nin cıkarını duşunduklerini ifade eden Akşener, şoyle devam etti:
"En cok uzerinde durduğum Bursa, Balıkesir ve İstanbul'dur. Bursa'nın alınabilmesi icin oy istemek icin 10 ilceyi tek tek dolaştım. Sonuc olarak Bursa'da kaybedildi. Sayın Kılıcdaroğlu'nun beyanıyla soyluyorum. 'Biz bazı hatalar yaptık' dedi. Biz İYİ Parti olarak zaman zaman bazı ikilemlerle karşılaştık. Burada ya partinizin ya da Turkiye'nin cıkarı. Birinden birini tercih edeceksiniz. Biz istişare ederek Turkiye'yi tercih ettik. Bu iş birliğinin sonucunda İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya alındı."
[h=3]"VATANDAŞIMIZIN YUZDE 65'İ PARLAMENTER SİSTEMİ İSTİYOR"[/h] Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi'nin tutmadığını savunan Akşener, "Sayın Erdoğan icin de hayırlı olmadı. Biz fabrika ayarlarına donmek zorundayız. Anketlerden cıkan sonuca gore vatandaşların yuzde 65'i parlamenter demokrasiye donulmesini istiyor." ifadesini kullandı.
Akşener, daha sonra, Mudanya ilcesinde yaptığı ziyaretlerde bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Cokal'ın istifasının ardından Antalya'da İYİ Parti Kepez İlce Başkanı Osman Bulut ile Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı ve Antalya Buyukşehir Belediyesi Meclis Uyesi Mehmet Toprakcı da istifa ettiğini acıklamıştı. Bulut, AA muhabirine yaptığı acıklamada, sabah saatlerinde partisinden istifa ettiğini acıklayan Cokal ile goreve geldiklerini, partinin kuruluş aşamasında buyuk emek sarf ettiklerini soyledi.
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: İYİ Parti Genel Başkanı Akşener partisinden istifaları değerlendirdi