İstanbul Bahcelievler'de kentsel donuşum amacıyla 1 ay once boşaltılan bina coktu. 7 katlı binanın cokmesi sırasında sokakta yaşananlar guvenlik kamerasına yansıdı.
Bahcelievler Siyavuşpaşa Mahallesi'nde bir sure once boşaltılan bina saat 14.44'te coktu. Cokme sırasında sokakta yaşananlar cevredeki bir işyerinin guvenlik kamerasına yansıdı.
[h=3]BUYUK PANİK YAŞANDI[/h] Goruntulerde cokmeyle birlikte toz bulutu yukseldiği ve cevrede panik yaşandığı goruluyor. Binanın enkazından parcaların kaldırıma fırladığı da goruntulere yansıyor.
[h=3]"ENKAZIN ALTINDA YAŞAM BELİRTİSİ BULUNMADI"[/h] İSTANBUL Valisi Ali Yerlikaya, Bahcelievler'de yıkılan 7 katlı binanın enkazı onunde acıklamalarda bulundu.
Vali Yerlikaya "Enkazın altında bir yaşam belirtisi bulunmadı. Hic kimsenin olmadığını duşunuyoruz. Buna rağmen arkadaşlarımız buradaki hafriyatı cekecekler. Bina yıkılması inşallah son bulur. Buradan bir ders cıkarmalıyız. Hasarlı olduğu tespit edilen binaları bir an once yıkmamız lazım." dedi.
[h=3]"BİNANIN KOLON DEMİRLERİ SATILMAK UZERE SOKULMUŞ"[/h] Bahcelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, 1 ay once boşaltılan binanın yıkımının yarın planlandığını soyleyerek, "Cokmenin nedeni boşaltılan binadaki kolon demirlerinin satılmak uzere alınması" dedi.
Binanın muhurlu olduğunu belirten Bahadır, "Alt kata boş olduğu icin kağıt toplayıcısı ve hurducıların girdiği soyleniyor. Bazı gorgu tanıkları cıktığını soyluyor. Calışmalar devam ediyor" diye konuştu.
[h=3]SORUŞTURMA BAŞLATILDI[/h] Bakırkoy Cumhuriyet Başsavcılığı, Bahcelievler'de daha once boşaltılan binanın cokmesine ilişkin soruşturma başlattı.
[h=3]GORGU TANIĞI O ANLARI ANLATTI[/h] Bahcelievler, Siyavuşpaşa Mahallesinde bulunan binanın cokme anında o sokakta bulunan bir gorgu tanığı o anları anlattı. Gorgu tanığı, "Ağacın yanındaydık. Binanın sakat olduğunu konuşuyorduk. Bir tane hurdacı iceri girdi. Burada orada oturan arkadaşlardan biri vardı. Arkadaşımız tanıyorum. 'Binaya bir hurdacı girdi' dedim. Buradan koştu. Hurdacıyı oradan dışarı zorla cıkardı. Cıkarmasıyla birlikte bina coktu. Bir tane de kadın buradan geciyordu. Binayı gecer gecmez dedim catırdı var. Soylediğim anda toz bulutu buraya kadar geldi. Buraya kactık. O kadın duştu orada bayıldı. Ben kadını kaldırdım" diye konuştu.
İşte binanın cokme anı:
[h=4]Haber Videosu[/h]: Bahcelievler'deki bina boyle coktu! Saniye saniye panik anları