İstanbul Bahcelievler'de 7 katlı boş bina coktu. İhbar uzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Emek Caddesi Narlı Sokak'taki binanın kentsel donuşum amacıyla 1 ay once boşaltıldığı oğrenildi.
[h=3]"ENKAZ ALTINDA BİR KİŞİ VAR" İDDİASI[/h] Gorgu tanıklarının ifadesi doğrultusunda, enkaz altında kağıt toplayan veya hurda toplayan birinin olma ihtimaline karşı calışma başlatıldı. Calışmalar hassas burunlu kopekler eşliğinde surduruluyor.Yıkılan binanın etrafındaki binalar onlem amacıyla boşaltıldı. Enkaz bolgesine cıkan sokaklar da polis ekiplerince kapatıldı.Bina cokerken yanındaki binaya ve sokaktaki otomobillere de zarar verdi.1991 yılında yapıldığı belirtilen binanın 2.5 katının kacak olduğu bildirildi.
[h=3]"BİNANIN KOLON DEMİRLERİ SATILMAK UZERE SOKULMUŞ"[/h] Bahcelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır olayda şu ana kadar bir can kaybı olmadığını soyledi. 1 ay once boşaltılan binanın yıkımının yarın planlandığını soyleyen Bahadır, "Cokmenin nedeni boşaltılan binadaki kolon demirlerinin satılmak uzere alınması" dedi.
Binanın muhurlu olduğunu belirten Bahadır, "Alt kata boş olduğu icin kağıt toplayıcısı ve hurducıların girdiği soyleniyor. Bazı gorgu tanıkları cıktığını soyluyor. Calışmalar devam ediyor" diye konuştu.
[h=3]VALİLİKTEN ACIKLAMA[/h] Olayla ilgili İstanbul Valiliği'nden de bir acıklama geldi. Acıklamada şunlar kaydedildi:
"Bahcelievler ilcemiz Siyavuspaşa Mahallesinde; alınan ilk bilgilere gore bugun 14.44'de kentsel donuşum sebebiyle bir ay once boşaltılan ve icinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henuz bilinmeyen bir nedenle cokmuştur. Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, cevrede guvenlik onlemleri alınmıştır. Cokme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yonelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır. Gelişmelerden bilgi verilecektir."
[h=3]"BOŞ KAĞIDI VERMİŞTİK"[/h] Siyavuşpaşa Mahallesi Muhtarı Selami Aykut, telefonla bağlanarak olayla ilgili bilgi verdi:
"Kentsel donuşum yapılmak uzere 1 ay once boşaltılmıştı. Yıkılan bina sokağa doğru yıkıldı. Binada herhangi biri yaşamıyordu. Yıkım ekipleri yıkıp yenisine başlayacaklardı. Binaya boş kağıdı vermiştik. Her iki yanındaki bina ise yeni binalar."
[h=3]SORUŞTURMA BAŞLATILDI[/h] Bakırkoy Cumhuriyet Başsavcılığı, Bahcelievler'de daha once boşaltılan binanın cokmesine ilişkin soruşturma başlattı.
[h=3]GORGU TANIĞI O ANLARI ANLATTI[/h] Bahcelievler, Siyavuşpaşa Mahallesinde bulunan binanın cokme anında o sokakta bulunan bir gorgu tanığı o anları anlattı. Gorgu tanığı, "Ağacın yanındaydık. Binanın sakat olduğunu konuşuyorduk. Bir tane hurdacı iceri girdi. Burada orada oturan arkadaşlardan biri vardı. Arkadaşımız tanıyorum. 'Binaya bir hurdacı girdi' dedim. Buradan koştu. Hurdacıyı oradan dışarı zorla cıkardı. Cıkarmasıyla birlikte bina coktu. Bir tane de kadın buradan geciyordu. Binayı gecer gecmez dedim catırdı var. Soylediğim anda toz bulutu buraya kadar geldi. Buraya kactık. O kadın duştu orada bayıldı. Ben kadını kaldırdım" diye konuştu.
Son dakika: Bahcelievler'de daha once boşaltılan 7 katlı bina coktu Son dakika: Bahcelievler'de coken 7 katlı binanın 2 katının kacak olduğu ortaya cıktı Son dakika: Bahcelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır: Binanın yarın yıkılması planlanıyordu, bugun bir şekilde yan yattı [h=4]Haber Videosu[/h]: Bahcelievler Belediye Başkanı: Binanın cokme nedeni kolon demirlerinin satılmak uzere alınması
Bahcelievler Belediye Başkanı: Binanın cokme nedeni kolon demirlerinin satılmak uzere
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Bahcelievler Belediye Başkanı: Binanın cokme nedeni kolon demirlerinin satılmak uzere