Turkiye’de 30 oteli bulunan Hilton Worldwide, en az 20 otel daha acmayı planlıyor. İstanbul, Trabzon, Corlu, İzmir, Erzincan’da acılacak oteller icin yaklaşık 1.000 kişi istihdam edilecek.
Turkiye’de 30 oteli ve 2.500 calışanı ile hizmet veren Hilton Worldwide, yakın zamanda 20’den fazla yeni otel acmayı planlıyor. 2014 yılında Turkiye’de 6 yeni otel actıklarını ve toplam 1.000 kişiyi istihdam ettiklerini soyleyen Hilton Worldwide Avrupa, Orta Doğu ve Afrika İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Ben Bengougam, “Turkiye bizim icin stratejik oneme sahip ve buradaki buyume planlarımız uc alana odaklanmış durumda: Birincisi İstanbul, ikincisi, bolgesel şehirler olarak adlandırdığımız İstanbul ve buyuk şehirler dışında kalan Anadolu şehirleri, ucuncusu ise kaliteli, uluslararası markalara olan talebin arttığını gozlemlediğimiz tarihi ve turistik bolgeler ile resortların olduğu sahil bolgeleri. Turkiye’de orta segmentteki Hilton Garden Inn ve Hampton by Hilton markalarımız ile gercekleşen buyumemiz hız kazanarak devam edecek” diyor.
Hilton, 2015 yılında Turkiye’deki buyumesine orta-segmentteki Hilton Garden Inn markası ile odaklanacak. Istanbul’da Hilton Garden Inn Airport otelini acacak olan Hilton aynı zamanda Trabzon, Corlu, İzmir ve Erzincan’da Hilton Garden Inn otelleri acacak. Ust segmentte ise Double Tree Istanbul Tuzla İcmeler oteli ve Hilton Antakya muze oteli acılacak. Onumuzdeki bir veya 1,5 yıllık bir zaman diliminde acılacak yeni otellerde yaklaşık 1.000 kişi istihdam edilecek. Bengougam, “Bir insan kaynakları yoneticisi olarak bence Turkiye’deki bu hızlı buyumemizin en guzel yanı gelişimimizin sadece İstanbul ve bilinen buyuk şehirlerle sınırlı kalmayıp diğer şehirlere de markamızı taşıyabiliyor olmamız. Bu sayede fırsatların daha kısıtlı olduğu bu bolgelerde yaşayanlar icin iş olanağı yaratmış ve uluslararası bir şirkette kariyerlerine başlama fırsatı tanımış oluyoruz. Daha muhafazakar ve geleneksel olan bu şehirlerde aynı zamanda kadınların da işgucune katılımını teşvik ediyoruz. Bu sayede kadınların aile ve ulke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamış oluyoruz” diyor.
Biraz sıradışılık arıyorum
Gunumuzde, gencler arasındaki yuksek işsizlik oranı iş piyasalarının karşılaştığı en onemli sorunların başında geliyor. 2013’te dunyadaki genc işsizlerin sayısı 74 milyon civarındaydı. Genclerin karşılaştığı işsizlik sorunuyla mucadelede, turizm ve seyahat sektorunun onemli bir rol ustelenebileceğini soyleyen Bengougam, işe alım kriterleri hakkında bilgi verdi: “Guzel olan şu ki, pek cok pozisyonumuz icin işe alımda standart nitelikleri ya da bir takım sınavlardan başarı belgelerini talep etmiyoruz. Bireyleri bireyler olarak goruyoruz. İşe aldığım kişilerde, otellerimizdeki ust duzey hizmet standartlarını sunmalarını sağlayacak, hem kendilerine hem de cevrelerine ilham verebilecek ozellikler olup olmadığına bakıyorum.
Adaylarda tutku, zeka, oğrenme kabiliyeti ve biraz da farklılık arıyorum, biraz sıradışılık, kendine has, genelden ayrışan bir ozelliği var mı diye bakıyorum. Orneğin genel ozellikleri pozisyona cok uygun gozukmeyen biri cok hevesli biri olabilir. Kısacası mevcut koşulları zorlayabilecek ve değiştirebilecek insanlar arıyorum. Bunun yanı sıra daha pratik taraftan bakarsak, misafirlerimizle yakın ilişki kuran ve yonetici pozisyonlarında calışan ekip uyelerimizin yabancı dil becerileri bizim icin cok onemli.”
KAYNAK
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Turizm ve Tatil
- 20 otel icin ilham veren turizmciler aranıyor