Gectiğimiz yılın ekim ayında Windows 10X adını taşıyan yeni bir işletim sisteminin duyurusunu gercekleştiren Microsoft, Surface Duo/Neo gibi cift ekranlı ve katlanabilir cihaz sahiplerine her zamankinden cok daha iyi bir Windows deneyimi yaşatmayı vadediyor.
Oldukca modern bir gorunume sahip olan işletim sistemi, sadece tasarımıyla değil, aynı zamanda yenilenen Eylem Merkezi adlı bildirim ekranıyla da dikkat cekiyor. Teknik olarak Windows 10 ’daki ile aynı yaklaşıma sahip olan bolum, Bluetooth ve ağ ayarlarına, ucak moduna, konum izinlerine ve yeni bir pencere acmadan etkinleştirebileceğiniz diğer pek cok faydalı işlevi bunyesinde barındırıyor.
[h=2]Windows 10X, modern ve kullanıcı dostu arayuzu ile dikkat cekiyor[/h]
Windows 10X ’in Eylem Merkezi ’nde sunacağı yeniliklerden biri, bildirim gruplama ozelliği olacak. Bir uygulamadan gelen bildirimleri tek bir catı altında toplayacak olan ozellik, kullanıcıların bildirim karmaşasından kurtulmasını sağlayacak.

Ekran goruntulerinden de gorebileceğiniz uzere, tasarım onemli olcude iyileştirildi. Windows 10X ’te her bildirim kutucuğunun sağ ust koşesinde kucuk bir X işareti bulunuyor. Kullanıcılar dilerse bu duğmeden, dilerse de kaydırarak bildirimi kapatabilecek.
Windows 10X ’in karanlık mod desteğine sahip olacağını biliyoruz ancak paylaşılan ekran goruntulerinde bildirim kutularının hala acık temayı kullandığı goruluyor. Yine de işletim sistemi uzerindeki calışmaların henuz tamamlanmadığını duşunduğumuzde, bildirimler icin karanlık temanın uygulanmasının zamanla uygulanabileceğini soyleyebiliriz.