İstanbul İl Milli Eğitim Mudurluğu, İstanbul'un Esenyurt ilcesindeki bir ilkokulda kendisini mudur yardımcısı olarak tanıtan ve Suriyeli 12 yaşındaki bir kız oğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen sozleşmeli memur İsmail S'nin işine son verdi. Şahsın okulda istihdamına ilişkin olarak da idari soruşturma başlatıldı.
Olay 7 Şubat Cuma gunu meydana geldi. 12 yaşındaki kızın annesi, cocuğunun şikayeti uzerine Esenyurt Cocuk Buro Amirliği'ne gitti. Suriyeli kucuk kızın ifade tutanağında mide bulandıran olayın detayları yer aldı.
[h=3]"YAŞADIKLARIMI ANNEME ANLATTIM"[/h] Kucuk kızın ifadesine gore sozleşmeli memur kendisini mudur yardımcısı olarak tanıtarak mağdureyi okulun deposuna cağırdı. İceride 10 dakika kadar kaldılar, ardından sozleşmeli memur kucuk kıza 5 TL para verdi. Kucuk kız, "Parayı cope attım. Ardından yaşadıklarımı bir oğretmenime anlatmak istedim ancak dinlemedi. Ben de olanları anneme anlattım, annem beni doktora goturdu" dedi.
[h=3]BABASI OLMADIĞI İCİN HEDEF SECMİŞ[/h] 12 yaşındaki kız cocuğunu taciz ettiği iddia edilen adamın, cocuğun babasının ailesini birlikte yaşamadığını oğrenerek kendisine hedef sectiği belirtildi.
Kaynak: DHA