Sağlık Bakanlığı tarafından Vuhan'dan getirilen Turklerin Ankara'daki Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 14 gunluk karantina surecleri son buldu. Karantinada bulunan İngilizce oğretmeni Burcu Oner, hastanede yaşadığı tesadufu aktardı. Oner, annesinin kendisini doğurduktan sonra kaldığı odada karantina surecini gecirdiğini soyledi.
[h=3]KARANTİNA SURECİ BİTTİ[/h] Koronavirusun yayılmaya başladığı Cin'in Vuhan kentinde yaşayan Turkler Sağlık Bakanlığı tarafından 14 gun once Turkiye'ye getirildi. Turk vatandaşları kendileri icin Ankara'da ozel olarak ayarlanan Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde karantina surecini tamamladı.
[h=3]HASTALIK YOK[/h] Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yaptığı acıklamada hastalarda koronavirusune rastlanmadığını belirtti ve şunları soyledi "Koronovirus olmadığını rahatlıkla soyleyebiliriz. 14 gunluk karantina surecini gecirdiler. Herkesle ayrı ayrı ilgilenildi. Bundan sonra normal hayatlarına devam ediyor olacaklar. Herhangi bir takip gerekmiyor."
[h=3]DOĞDUĞU ODADA KARANTİNADA KALAN TURK[/h] Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 14 gun karantinada kalan İngilizce oğretmeni Burcu Oner, hastane cıkışı gazetecilerle duygularını paylaştı. Oner, yaşadığı ilginc tesadufu gulen gozlerle ve şu sozlerle anlattı "Anneme bu hastanede kalacağımızı soylediğim zaman annem 'Ben seni o hastanede doğurmuştum' dedi. Hatta odaya cıkınca annemleri goruntulu olarak aradım 'Nerede kalmıştın anne' dedim. '3. kat 307 numaralı odada kalmıştım' dedi. Milyonda bir olacak bir olay gercekleşti 'Aynı odadayım, sana iyi baktı bana da iyi bakacaktır bu oda' dedim. "
[h=3]"DEVLETİMİZE COK TEŞEKKUR EDİYORUM"[/h] Burcu Oner surecin cok iyi gectiğini de aktardı. Oner "15 gunluk sureci tamamladık. Cok harika bir surecti. Bu kadar guzel ağırlanacağımızı hic beklemiyorduk. Doğum gunu surprizi de yapıldı. Devletimize ve Sağlık Bakanımıza cok teşekkur ediyorum. Bizleri el ustunde tuttular, cok guzel ağırladılar." diye konuştu.
[h=3]"GİDECEĞİM İLK YER..."[/h] Hastane cıkışı sonrasında ilk olarak nereye gideceğinin sorulması uzerine Burcu Oner "Şu an Anıtkabir'e gitmeyi duşunuyorum. Arkadaşlarımla ilk adresim orası olacak." dedi.

Koronavirusten korunmanın yolları! Koronavirusten nasıl korunulur? Koronavirus belirtileri nelerdir? Koronavirusun tedavisi nasıl yapılır? Koronavirus nedir? Coronavirus belirtileri ve tedavi yontemi [h=4]Haber Videosu[/h]: Vuhan'dan gelen Turk'un ilginc tesadufu: Doğduğu odada karantinada kaldı