Dunyada en fazla noktaya ucan havayolu firması olan Turk Hava Yolları (THY), kapılarını genclere acıyor. Şirket, hayata gecirdiği ‘AIRSTARTER Programı ’ ile universite oğrencilerine birbirinden farklı alanlarda Part-Time calışma imkanları sunuyor.
THY, yayınladığı iş ilanlarına başvuracak olan adayların hangi kriterlere sahip olması gerektiğini de acıkladı. Oncelikle, 1 Ocak 1994 ve sonrasında doğmuş olmanız ve en az 4 yıllık eğitim veren universitelerin herhangi bir bolumunde 3. sınıf oğrencisi olduğunuzu belgelemeniz gerekiyor. İyi derecede İngilizce bilme şartı aranan adaylardan, 100 ’luk sistemde en az 70, 4 ’luk sistemde en az 2,72 genel not ortalamasına sahip olması isteniyor.

THY, AIRSTARTER Programı kapsamında istihdam edilen kişilere 2020-2021 eğitim-oğretim yılında 4. sınıfta eğitimlerine devam ederken, kısmi sureli olarak calışma fırsatı sunulacağını belirtti. Sureci başarıyla tamamlayarak kısmi sureli istihdam edilen kişilerin Temmuz 2021 tarihinde mezun olmaları gerektiğini kaydeden THY, adayların İstanbul ve Ankara ’daki ofislerde, haftanın en az 2 gunu tam zamanlı olmak uzere, haftada en fazla 30 saat calışacağını soyledi. İstanbul'da calışacak kişilerin İstanbul ve cevresinde; Ankara'da calışacak kişilerin ise Ankara ve cevresinde oğrenim goruyor olması tercih edilecek.
Universite oğrencilerinin AIRSTARTER Programı ile Part-Time calışabileceği alanlar arasında İnsan Kaynakları ve Destek Uniteleri, Kalite & Teknik, Mali, Operasyon, Planlama, Pazarlama & Satış, Turkish Cargo ve Yatırım & Anlaşmalar bulunuyor.
[h=2]Adaylar başvuru sırasında nasıl bir yol izleyecek?[/h]
Yukarıdaki kriterleri taşıyan genc adayların, soz konusu ilanlara THY ’nin kurumsal internet sitesi uzerinden başvurmaları gerekiyor. Oncelikle adaylar, site uzerinde bir profil oluşturacaklar. Daha sonra sınıf şartını belgeleyebilmek icin, “Eğitim Bilgilerim” kısmında “Lisans” sekmesinde yer alan “Dosya Sec” butonundan oğrenci belgesini yukleyecek.
Ayrıca genel not ortalaması şartını belgeleyebilmek icin de “Ana Sayfam” kısmında yer alan “Ozgecmiş Eklentileri” kısmından “Oğrenci Not Dokumu” yuklemeleri gerekecek. 1 Mart 2020 tarihine kadar yayında kalacak iş ilanları ile ilgili daha detaylı bilgi almak icin buraya tıklayabilirsiniz.