Google'ın bir sonraki işletim sistemi olacak Android 11, 12-14 Mayıs'ta duzenlenecek Google I/O 2020 konferansında gun yuzune cıkacak. Eylul ayında Pixel marka akıllı telefonlar icin piyasaya surulmesi beklenen yeni işletim sistemi, daha sonra diğer Android cihazlar icin de yayınlanacak.
Android 11 işletim sistemini cevreleyen pek cok soylenti bulunuyor. Yeni yazılım guncellemesi hakkında ser verip sır vermeyen Google, Android Developers sitesinde Android 11 icin geliştirici onizleme sayfasını yayınladı. Fakat soz konusu sayfa cok kısa bir sure sonra ortadan kayboldu.
[h=2]Google'ın Android 11 icin yayınladığı geliştirici onizleme sayfası[/h]
Neyse ki uyanık kişilerce alınan ekran goruntuleri, soz konusu sayfada hangi bilgilerin yazdığını gozler onune seriyor. Soz konusu sayfada, gizlilik, katlanabilirlik, NNAPI ve biyometri gibi ozelliklere atıfta bulunuluyor. Ayrıca sayfanın en ustundeki metinde Android 11 onizleme surumunun bugun herhangi bir Pixel cihazı ile denenebileceği belirtiliyor. Bu, Android 11 icin ilk geliştirici onizlemesinin cok yakında sunulabileceğini gosteriyor.
Soz konusu sayfayı tamamen kaldıran ve geliştiricileri Android 10 ’un acıklama sayfasına yonlendiren Google, belki de yeni işletim sisteminin etrafındaki heyecanı artırmak icin boyle bir hamlede bulunmuş olabilir. Her hÂlukÂrda, onumuzdeki gunlerde Android 11 hakkında cok daha fazla şey duyacağımızı tahmin ediyoruz. O zamana kadar takibe devam. Bu arada Android 11'de gormeyi beklediğimiz ozellikleri kaleme aldığımız yazımızı buradan okuyabilirsiniz.
Google, Android 11'in Geliştirici Sayfasını Yanlışlıkla Yayınladı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Google, Android 11'in Geliştirici Sayfasını Yanlışlıkla Yayınladı