Canonical, Linux temelli LTS işletim sisteminin yeni versiyonunu yayınladı. Ubuntu Linux 18.04.4 kucuk caplı bir guncelleme olsa da kullanıcılara işletim sistemlerini guncellemeleri oneriliyor. Yeni surum, yalnızca GNOME masaustu ortamını kullanan Ubuntu'nun normal versiyonları icin değil, Kubuntu, Xubuntu, Ubuntu MATE, Lubuntu ve Ubuntu Budgie gibi ortamlar icin de gecerli olacak.
Canonical'dan Lukasz Zemczak, yeni Ubuntu Linux 18.04.4'un Masaustu, Sunucu ve Bulut urunlerinin yanı sıra Ubuntu'nun diğer LTS'leri (uzun vadeli destek) icin de yayınlandığının altını cizdi. Daha onceki LTS serileri gibi, 18.04.4'te de daha yeni donanımlarda kullanım icin donanım yetki verme yığınları yer alıyor. Bu destek tum mimariler icin gecerli ve masaustu goruntulerinden biri kullanıldığında varsayılan olarak guncelleniyor.
[h=2]Ubuntu 10.04 LTS'ye uyumlu[/h]
Ubuntu Sunucusu'nun GA cekirdeğinin yuklenmesini varsayılan yaptığını belirten Zemczak, bununla birlikte cekirdeği yukleyip calıştıran 'bootloader'dan HWE cekirdeğinin secilebileceğini bildirdi. Yeni surumun cok sayıda guncelleme icerdiğini kaydeden Zemczak, guncellenmiş yukleme medyasının da yuklemeden sonra daha az indirme yapmak icin kullanıcılara sağlandığını belirtti. Yeni surumde guvenlik guncellemeleri ve diğer yuksek etkili bug'lara yonelik duzeltmeler de yer alıyor. Yeni surum, dengesini korumak ve Ubuntu 18.04 LTS'ye uyuma odaklanmış.

Linux dağıtımı olan Ubuntu, iki yılda bir yayınladığı ve uzun sure destek vereceğini (5 yıl) bildirdiği surumlerini LTS (Long Term Support - Uzun Vadeli Destek) olarak adlandırıyor. Bu surumler cift haneli yıllarda piyasaya cıkartılıyor. Kuresel Linux işletim sistemi pazarı uzerine yapılan bir pazar araştırmasına gore Linux pazarı, dunya capında buyume gosteriyor. Ote yandan Ubuntu gectiğimiz ay Windows 7 desteğine son vereceğini acıklamıştı. Yeni Ubuntu Linux 18.04.4'u buradan indirebilirsiniz.