Tum dunyada arama motoruyla un kazanan Google, yalnızca bundan ibaret değil. Cloud Platform gibi platformların yanı sıra cok sayıda uygulamaya ve yazılıma da imza atan Google, aynı zamanda akıllı telefon endustrisinde de onemli bir rol oynuyor. Akıllı telefonların onemli bir bolumu, Google'ın geliştirdiği Android işletim sistemini kullanıyor.
Google'ın tek işletim sistemi Android değil. Bunun yanı sıra Chromebook'larda ChromeOS kullanılıyor. Hem Android hem de ChromeOS, Linux cekirdeği kullanılarak inşa edilmiş işletim sistemleri olarak biliniyor. Şimdi, Google'ın yeni bir işletim sistemi icin kolları sıvadığı iddia ediliyor.
[h=2]Yeni işletim sistemi mi, yoksa Fuschia'nın yeni ismi mi?[/h]
Birkac gun once, 'Pigweed' ismi icin 'Bilgisayar İşletim Yazılımı' kategorisi altında marka tescili başvurusu yapan Google, yine manşetleri suslemeye başladı. Google ’ın başvurusu, ABD ’nin patent ve marka kurumu olan USPTO ’nun internet sitesinde goruldu.
Bu olaydan beri internette Pigweed'in Google'ın yeni işletim sistemi olacağı dedikoduları yayılmış durumda. Bununla birlikte, gercek soru henuz cevaplanmış değil. Pigweed gercekten yeni bir işletim sistemi mi, yoksa Google'ın Fuchsia işletim sisteminin yalnızca yeni ismi mi, bilinmiyor.
Turkcesi 'kazayağı' isimli yapraklı bir bitki olan Pigweed adına daha once de rastlanmıştı. FuschiaOS icin olan bir kodda yapılan değişiklik neticesinde Pigweed goruluyordu. Bunun yanı sıra, Google Chrome'un resmi deposunda da Pigweed'e rastlanıyor.
Yukarıdaki bilgilerin otesinde Pigweed'e dair başka bir haber ya da Google acıklaması yok. Onumuzdeki gunlerde, Google'ın yeni bir işletim sistemiyle karşı karşıya gelebiliriz. Şimdilik, neler olacağını ve Google'ın neyle karşımıza cıkacağını beklemek zorundayız. Google, 2016 ’dan bu yana Fuchsia icin buyuk bir gizlilikle calışıyor. Bu nedenle Pigweed hakkında bilgilerin buyuk bir hızla ortaya cıkması beklenmiyor.
Google'ın calışmalarını surdurduğu gizemli işletim sistemi Fuchsia OS'in ortaya cıkışı 2016 yılına kadar gidiyor. Android uygulamaların tamamının Fuchsia'da rahatlıkla calıştırılabileceğini ve bunun icin uygulama geliştiricilerin ekstra hicbir şey yapmasının gerekmediği belirtiliyor.
Google’ın Yeni İşletim Sistemi Pigweed Hakkında Bilinen Her Şey
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Google’ın Yeni İşletim Sistemi Pigweed Hakkında Bilinen Her Şey