Her yıl İspanya ’nın Barcelona şehrinde duzenlenen Mobil Dunya Kongresi, corona virusu salgını nedeniyle iptal edildi. GMS Birliği (GSMA), iptal kararını almadan once bircok onemli şirket, corona virusu salgını nedeniyle etkinliğe katılmayacağını acıklamıştı.
33 yıllık tarihinde ilk defa iptal edilen Mobil Dunya Kongresi, TOGG ’un yerli otomobil projesinde de sorun yarattı. Turkiye ’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yerli otomobilin uluslararası tanıtımını Mobil Dunya Kongresi ’nde yapacaktı. TOGG CEO ’su Gurcan Karakaş, daha once yaptığı bir acıklama ile yerli otomobilin tanıtılacağı etkinliğin 24 Şubat ’ta Barcelona ’da yapılacağını duyurmuştu. Ancak MWC ’nin iptal edilmesi TOGG ’un da planlarını değiştirmesine neden oldu.
TOGG, yerli otomobili otomobil fuarlarında tanıtmak istemiyor. Bu nedenle mart ayında yapılacak Cenevre Otomobil Fuarı ’na TOGG ’un katılması beklenmiyor. Cenevre Otomobil Fuarı ’na katılınmayacağı duşunulduğunde yerli otomobilin tanıtımı icin 3 secenek kalıyor.

Yerli otomobilin tanıtım etkinliği icin ilk secenek eylul ayında Berlin ’de duzenlenecek IFA. Yerli otomobilin uluslararası tanıtım etkinliğinin duzenlenmesi icin en yakın tarihli ve en uygun etkinlik IFA gorunuyor. Ancak TOGG, IFA ’da da etkinlik yapmayı tercih etmeyebilir.
IFA ’nın tercih edilmemesi durumunda Ocak 2021 ’de Las Vegas ’ta duzenlenecek Tuketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) tanıtım etkinliği duzenlenebilir. CES ’in de tercih edilmemesi durumunda, gelecek sene duzenlenecek Mobil Dunya Kongresi son ihtimal olarak kalıyor.
Yerli otomobilin uluslararası tanıtımı icin TOGG, hangi fuarı secerse secsin tanıtım etkinliği 6 ay ile 1 yıl arasında ertelenecek gibi gorunuyor. Hangi etkinliğin tanıtım icin secileceği şu an belli olmamasına rağmen gelen haberler TOGG CEO ’su Gurcan Karakaş ’ın tanıtım etkinliği icin CES ’i istediği yonunde.